Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Șovăială: “Din România se pleacă aproape ca din Siria , iar Statul împarte mărțișoare!”

01 Martie 2018 07:47

Șovăială: “Din România se pleacă aproape ca din Siria , iar Statul împarte mărțișoare!”

Deputatul PNL de Sibiu Constantin Șovăială a comentat discursul ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, susținut cu ocazia conferinței “Românii de pretutindeni. Realități și aspirații” spunând că nu s-a decis încă dacă să o bănuiască pe aceasta de lipsa abiliățtilor de comunicare sau de alte lipsuri. “Să vorbească despre mărțișoarele UNESCO distribuite românilor din afară, despre concursul de eseuri românești, despre distribuirea de costume populare  către asociațiile din diaspora… Era o buna ocazie după părerea mea de a transmite public care sunt proiectele construite ca urmare a deja celebrei Strategii naționale pentru românii de pretutindeni (din care am văzut că doamna ministru a copiat, totuși, câte ceva în discursul său), de a spune ce face Statul Român  pentru a-i proteja pe românii aflați peste granițe”- a scris deputatul Șovăială pe pagina sa de facebook, completând că “până una-alta, din România pleacă cetățenii aproape ca din Siria!”, referindu-se la numârul mare de români stabiliți în afara granițelor. “Românii care sunt în străinătate trebuie, indiferent că se gândesc sau nu să revină,  să simtă că autoritățile le apară acolo interesele și drepturile  în fața angajatorilor, în fața instituțiilor și în alte tipuri de relații, precum cele comerciale sau medicale. De asta ar trebui să se ocupe doamna Intotero!” a mai afirmat  deputatul PNL de Sibiu încheind prin a spune că primind mărțișor de la doamna ministru, românii o să-și aducă aminte de casă, dar și de motivele pentru care au plecat de acasă.

 

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

me

Acum 2 ani

Nea Topaiala pentru plecarea oamenilor din tara sunteti si voi, in egala masura, vinovati. Cat despre doamna Antitero? O anonima, nu a auzit nimeni de ea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aurelia Vingărzan

Acum 2 ani

Din Romania pleaca doar cei care si-au vandut sufletul strainilor si vor raul neamului romanesc in anul centenarului! Cei care iubim tara, neamul stramosesc si suntem ortodoxi ramanem sa aducem bunastare tarii furate de straini si de unguri!
Raspunde

ion

Acum 2 ani

Aurelia Vingarzan esti tare imbecila daca spui ca lumea sia vindut sufletul la straini si furatul tarii de strain, cred ca umblii tot timpul cu ochii inchisi si cu capul in nori. daca nari fii strainii in tara sa creeze locuri de munca ari fii si mai rau Pt.oameni. nu stiu daca tu ai creat un loc de munca.
Raspunde

un prost

Acum 2 ani

sA NU ZICI CA TU AI CREAT UN LOC DE MUNCA IO NU TE CREZ
Raspunde

un prost

Acum 2 ani

Si ce daca au plecat si mai pleaca UNII din tara ma !!!!!! Ioti na si parca ce .............IO ABEA AM VENIT .......AM FOST IN CIOCOSLOVACIA IHI TARA ARE NEVOIE DE OAMENI .........ASA CA MINE
Raspunde

Romanul

Acum 2 ani

Aurelia Vingarzan, cum sa-ti vinzi sufletul la strain? ce e aia? care suflet ?tu nu vezi ce tare e leu in preajma sarbatorilor cand tot amaritul plecat trimite bani acasa sau tu crezi ca acrescut economia adapata cu iubirea ta de tara? iti traduc eu ''iubirea ta de tara''...iubiti coruptia, evaziunea,abuzul,slugarnicia,grandomania,inselatoria, regula pumnului,mediocritatea, regula banul vorbeste,neaprecierea,incultura, regula ''care fura mai mult si scapa,ala e mai destept''scuipatul din masina...sa-ti traduc si ''stromosii neamului'' EUROIL,MARICUTZA &COMPANY,ANAOIL,GUTZA,NEAGU,POLITAII CARE ACCEPTA SPAGA si nu te pedesc,OLTENII CAMATARI,CLAPA,LICI-SELIMBAR,BLEJNAR,OAMENI BETI LA 9 DIMINEATZA, astea si astia sunt modelele pe care o majoritate mare de romani /sibieni le idolarizeaza si au ca model....cata tupeu si nesimtire sa vorbesti tu despre principii...ANA VIRGANZAN! Numai de Bine !
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Cu toții regretăm ( cel puțin conform sondajelor ) fericiteke vremuri când sub bagheta lui T Basescu reprezentantul său BOC ne conducea cu ajutorul lui E Udrea , Roberta Anastase , Videanu , Berceanu , Blaga și alții ca ei ! Doamne , de ce ni i -ai luat atât de repede încât i -am uitat ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus