Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Proiectele maratonului. (4) Campanie Animal Life de sterilizări gratuite

Proiectele maratonului. (4) Campanie Animal Life de sterilizări gratuite

Animal Life este o asociație activă deja de 12 ani în Sibiu. În mai mult de un deceniu, iubitorii de animale care fac aceste acțiuni în mod voluntar, au reușit să salveze mai multe animăluțe decât au putut găzdui. Tocmai pentru a evita înmulțirea numărului de câini și pisici care își fac veacul pe străzi, reprezentanții Animal Life participă și anul acesta la Maratonul Sibiului cu un proiect de castrări gratuite.

Obiectivul pentru 2018 este sterilizarea a 400 de animale. Animal Life consideră sterilizarea ca fiind singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse animalele de companie nedorite. Cu toate că asociația are și alte proiecte în minte și multe alte probleme de rezolvat în ceea ce privește animalele Sibiului, reprezentanții Animal Life s-au văzut obligați să aleagă un singur ideal, pentru care să alerge la maraton.

„Ne-am gândit bine înainte să alegem proiectul de maraton pentru anul acesta. Avem atât de multe planuri și atât de multe de făcut încât a fost greu să alegem o singură idee, mai ales că fiecare membru are un proiect „de suflet” pe care ar dori să îl realizeze. Spre exemplu, eu îmi doresc mult un adăpost pentru animale de fermă, însă îmi dau seama că nu este cazul anul acesta. Am ales așadar cu mintea și nu cu inima, proiectul cu cel mai mare impact pentru populatia canină dar și umană din oraș și chiar din județ.”, spune Andreea Roseti, reprezentant Animal Life.
animal life sterilizari 2

Deși legislația prevede obligativitatea sterilizării, pentru persoanele cu venituri sau pensii mici este un lucru aproape imposibil. În zonele rurale și limitrofe, puii de câine și pisică sau chiar femelele gestante sunt abandonate în păduri, parcuri, marginea orașelor sau a satelor, arată inițiatorii proiectului.

„Am mai spus-o și o voi repeta de câte ori este nevoie: castrarea este singura solutie pentru a nu mai avea câini și pisici fără stăpân. Dacă ne gândim că printr-o campanie de o săptămână noi am prevenit nașterea câtorva mii de animale nedorite, realizăm cu adevărat impactul castrărilor. Noi mergem efectiv din poartă în poartă, luăm animalele la castrat (și la tratat, pentru că de multe ori vin cu tot felul de probleme), și apoi le ducem înapoi. Gândiți-vă cum ar arăta orașul nostru sau satele noastre dacă am putea face aceste campanii constant sau dacă autoritățile ar investi în această metodă în loc de una ineficientă. Dar să nu deviem de la subiect: da, facem din nou castrări gratuite! Pentru că nu mai vrem animale moarte pe sosele, aruncate în râuri și scotocind prin gunoaie. Pentru că vrem mai puțină suferință și mai multă decență”, spune Andreea Roseti, reprezentantul Asociației Animal Life.
animal life sterilizari 1

Target-ul stabilit pentru proiectul Animal Life este de 41.960 de lei.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

uf

Acum 4 ani

dar daca e gratuit de ce le trebe bani? aaa, ca sa traiasca si `iubitoarii` de animalute bine-mersi
Raspunde

Logica...

Acum 4 ani

Nu te duce deloc capul... Ce e gratuit in lumea asta?? Se strang bani pt a plati medicii care vor opera si toate materialele necesare pt operatii (medicamente si multe altele)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus