Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Al doilea contract pe fonduri europene al Sibiului: tot pentru eficientizarea energetică a unei școli

Al doilea contract pe fonduri europene al Sibiului: tot pentru eficientizarea energetică a unei școli

Reprezentanții Primăriei Sibiu au semnat alături de ce ai Agenția de Dezvoltare Regională Centru al doilea contract de finanțare nerambursabilă din fonduri europene, în actualul exercițiu bugetar european (2014 - 2020).

La fel ca primul contract, acest al doilea are drept obiect finanțarea reabilitării din punct de vedere energetic al clădirii în care funcționează Școala gimnazială nr. 1, situată pe strada Hațegului. Din cele 7,98 de milioane de lei, la cât este estimată valoarea proiectului, 1,03 milioane de lei reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat al României, 0,15 milioane de lei - cofinanțare de la bugetul local al Sibiului, restul reprezentând finanțarea nerambursabilă acordată prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 - 2020. "Concret, proiectul vizează scăderea consumului anual de energie primară din surse neregenerabile cu cel puțin 40%, creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 20% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei, precum și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 45%, generând astfel un efect pozitiv asupra mediului", se arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu. Sursa citată arată că beneficiarii direcți a acestui proiect sunt cei peste 550 de elevi ai școlii, alături de cei 40 de profesori și personal TESA.

Lucrări prevăzute în proiect: - izolarea termică a fațadei și a plăcii peste ultimul nivel încălzit, - instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă) pentru consumul propriu al clădirii - reabilitarea instalațiilor de iluminat din clădire, inclusiv prin înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat eficiente energetic - montarea unui sistem de management și control al consumului de utilități în clădire - Building Management System. - înlocuirea ferestrelor sălii de sport cu tâmplărie cu geam termoizolant. Sursa: comunicat Primăria Sibiu
"În Municipiul Sibiu există 76 de unități de învățământ în sistem public. Municipalitatea s-a preocupat constant de creșterea eficienței energetice a acestora, realizând investiții în acest sens. Un exemplu al preocupării noastre este și acest proiect, mai ales că în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, am depus și alte proiecte pentru reabilitarea termică a altor unități de învățământ. Totodată, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuit reprezintă o altă preocupare la nivel local. Și în cadrul Axei 4, a Programului Operațional Regional 2014-2020, Municipiul Sibiu a pregătit o serie de proiecte care să contribuie la dezvoltarea unei economii cu emisii scăzute de carbon, precum modernizarea parcului auto ce asigură transportul public, crearea de noi piste pentru biciclete, precum si amenajarea de zone și trasee pietonale", a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului, potrivit unul comunicat al ADR Centru.

După contractarea acestei finanțări, urmează pregătirea procedurii de achiziție publică a serviciilor de proiectare și execuție. Proiectul trebuie finalizat până în ianuarie 2020.

Descarcă de aici Fisa proiectului Scoala gimnaziala nr 1

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus