Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Tumoră cerebrală gigant, extirpată la Spitalul Județean Sibiu

Tumoră cerebrală gigant, extirpată la Spitalul Județean Sibiu

Neurochirugii de la Spitalul Județean Sibiu au realizat săptămâna trecută o intervenţie neurochirurgicală complexă de extirpare a unei tumori cerebrale gigant de la o pacientă în vârstă de 77 de ani care prezenta, concomitent și o hemoragie cerebrală, aflându-se în stare de comă.

Intervenția a fost efectuată de o echipă condusă de Șef Lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu și formată din Dr. Vladimir Roșca, medic specialist neurochirurgie, Dr. Cosmin Cândea, medic rezident neurochirurgie și studenții Andrea Gavrilei și Ștefan Octavian Grădinaru. Din echipa de anesteziști au făcut parte Dr. Tiberiu Toabeș și rezidenții Sandra Neamțu și Luminița Biserică.

„Pacienta a fost diagnosticată  în cadrul serviciului nostru cu o tumoră cerebrală gigantă localizată pe linia mediană a craniului, adică în mijlocul creierului. Particularitatea cazului a constat în faptul că, pe lângă această tumoră situată foarte profund, pacienta a prezentat, în apropiere, și o hemoragie cerebrală. După pregătirea atentă a cazului, am intervenit practicându-se rezecția completă a tumorii și evacuarea completă a hematomului, simultan”, explică Șef Lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu.
tumora si hematom 2

Intervenția chirurgicală, efectuată cu microscopul operator performant din dotarea secției, a durat opt ore iar dimensiunea tumorii a fost de 6/4 cm. Operația a fost un succes, controlul post operator indicând evacuarea completă a celor două leziuni.

„Gradul ridicat de dificultate a intervenției a fost dat de asocierea acestei tumori profunde cu interesarea liniei mediene, cum o numim în neurochirurgie, adică sinusul sagital superior, practic cea mai mare venă din craniu, existând astfel riscul unei hemoragii masive în timpul operației. Ne exprimăm satisfacția că această operație a fost o reușită, fapt care denotă profesionalismul colectivului secției de neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și buna colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Medicină”, precizează Șef Lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu.
În momentul de față pacienta se află sub supraveghere post-operatorie de specialitate, este stabilă, cu evaluare neurologică bună și va intra într-un program de recuperare.

control post operator

Cazul va fi prezentat și în cadrul Cercului de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină din Sibiu coordonat de către Dr. Vicențiu Săcelanu, șeful catedrei de Neurochirurgie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Te pomini c-o hi vorba de Nellyca, i-or hi extirpat pistonu ca tare mai suferea săracă... Sh-acum, la Reamanare ciumpalaca, n-ajunge la tastatura sa ma salute
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 4 ani

Multa bafta in continuare, pacinetu-lui. Asta e doar inceputul. sunt curios cum se va finaliza tratamentul si daca pacientul va fi sanatos? Ii tin pumnii sa fie sanatos si sa finalizeze tratamentul cu bine!
Raspunde

Maria K.

Acum 4 ani

Felicitari echipei de medici si,multa sanatate pacientei!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus