Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Cine aduce mașini în Sibiu: Samsar sibian acuzat că a fugit cu un BMW Seria 7

Cine aduce mașini în Sibiu: Samsar sibian acuzat că a fugit cu un BMW Seria 7

Un bărbat din Avrig, cunoscut pentru că aduce mașini la mâna a doua din străinătate, este acuzat de o familie din Arad că a fugit cu un BMW Seria 7 sub pretextul că ”îl ia să-l repare”. Cercetat penal de Poliție, sibianul nu mai recunoaște nimic.

Ioan Florin Barani locuiește în orașul Santana din județul Arad și la jumătatea anului trecut și-a cumpărat un BMW Seria 7, la mâna a doua. L-a achiziționat de la o doamnă din județul Timiș. Toate bune și frumoase vreme de vreo lună, când apare o problemă la motor și mașina ajunge în parcarea din fața casei.

IMG-20180212-WA0006_1521380314490

”După ce am parcurs în jur de 300 de km mi s-a defectat motorul. În perioada aceea vărul meu Ioan C. se afla la mine, în concediu. Într-una din seri el a cerut permisiunea de a invita pe la noi o cunoștință, în același timp un fost coleg de muncă în Spania. S-a prezentat la locuința mea domnul Alexandru I. M., cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Tulcea, tractând o platformă cu numere de Argeș, pe care avea un autoturism marca VW, spunând că vine din Germania și merge la Sibiu”, povestește păgubitul.
Cum Alexandru I. M. se ocupa de adus mașini din străinătate, evident că discuțiile au deviat spre mașini și problema BMW-ului la motor.

samsar

”După ce a luat masa cu familia mea, acesta a plecat spre domiciliul lui din județul Sibiu. La câteva zile am fost contactat de Alexandru I. M. spunând că a găsit un motor și mi-l poate aduce la prețul de 900 de euro. Întrebându-l despre motor, acestea au corespuns cerințelor mele. La finalul discuției acesta mi-a zis că va veni cu platforma pentru a lua mașina din fața casei în vederea ducerii la Sibiu, unde acesta a menționat că are cunoștințe cu care colaborează pentru reparații. A ajuns în jurul serii după mașină, fiindu-i înmânată și suma de 900 de euro”, mai povestește păgubitul.

Cele relatate mai sus se întâmplau prin luna iunie și de aici încep problemele.

”În luna iulie mi-a zis să-mi mai trimit 500 de euro pentru cumpărarea unei turbine noi, motivând că a descoperit niște defecțiuni noi. Suma i-a fost înmânată de fratele meu, pe centura Aradului, el spunând că merge până în Germania și trece prin zonă. A spus atunci că îndată ce mașina va fi reparată vom fi anunțați și rămâne de văzut dacă o aduce el sau venim noi după ea. Menționez că talonul mașinii a rămas la el ca să poată cumpăra piese după seria de sașiu, iar restul actelor și cheia de rezervă sunt la mine. A venit luna august și n-a dat niciun semn. Am încercat de multe ori să-l sun și să dau de el fără succes. Când am reușit să vorbesc cu el printr-o persoană a început să ne înjure și a spus că nu ne mai dă mașina deoarece nu i se poate întâmpla nimic, că nu îi este frică de Poliție”, mai spune Florin Barani.

 

După ce a postat pe o rețea de socializare problema lui, Florin Barani a primit mesaje că mașina a fost văzută prin Sibiu și că Alexandru I. M. se plimbă nestingherit cu ea prin oraș.

IMG-20180212-WA0005_1521380314864

De aici, Florin Barani s-a adresat Poliției și Parchetului, unde a depus mai multe plângeri pe numele sibianului.

”Persoana vătămată a depus până acum trei sesizări, toate făcând referire la aceeași faptă. Prima a fost depusă în luna august 2017. Colegii mei, în data de 18 decembrie au dispus începerea urmăririi penale cu privire la persoana domiciliată în județul Sibiu, iar dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișinău Criș cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale”, a explicat pentru Turnul Sfatului Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.
Contactat de reporterul Turnul Sfatului Alexandru I. M. a declarat că nu știe nimic de nicio mașină luată din Arad, că nu știe pe nimeni care să-i fi dat o mașină pentru reparație și că ”totul este o aberație”.

La o simplă căutare pe internet, bărbatul apare pe site-ul Primăriei Avrig cu datorii de peste 7000 de lei la bugetul local, la sfârșitul lunii decembrie 2017. De asemenea, pe portalul instanțelor de judecată figurează cu mai multe dosare, unele privind circulația pe drumurile publice, altele pentru distrugere, inclusiv pentru tâlhărie, lovire și alte violențe.

Cât îl privește pe păgubit, acesta se arată foarte nemulțumit de mersul foarte greoi al anchetei și spune că își pierde speranța, de la o zi la alta, că își va mai primi mașina înapoi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionutz Vl

Acum 4 ani

A-m avut si eu bemw de asta si nam avut probleme la motor si am mers si cu 250 cu el pe a2..eu al cred pe cel care aduce masinii ca am un prieten care aduce si el si decat dusmani are ca le ciuda ca o duce bine si are banii
Raspunde

Bob

Acum 4 ani

Învață sa scrii prima data si pe urma postează analfabetule
Raspunde

Neamtu

Acum 4 ani

Analfabetilor care esti!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Uniunea sufletelor Sibvalcea

Acum 4 ani

La Sibiu ne permitem masini de lux pentru ca trăim bine!!! Sibiul este capitala financiară a țării! Cine nu e de elită sa plece la Cluj si Brasov, acolo e pentru hipsterii cu biciclete.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

oltenasii sunt cu BMW-urile...si minoritatile au gusturi mai rafinate...Audi, Mercedes...
Raspunde

Unu

Acum 4 ani

Are itp? Daca are, cine l-a facut fara ci? Cele cu nr de bg se pot face doar la bulgari sau rar!
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 4 ani

"... problema BMW-ului la motor." - Nu va lasati pacaliti oameni buni, ideea articolului era de fapt reclama mascata la Mercedes. Nu vi s-a parut ciudat peisajul apocaliptic cu un Mercedes de Tulcea care tracta o remorca de Arges pe care se afla un VW si radeau toate trei de BMWul paralizat de langa? Re cla ma mas ca ta!!!
Raspunde

parere

Acum 4 ani

Astia sunt tigani, nu inteleg de ce va pierdeti vremea cu asemenea porcarie de articol. 2 minute din viata irosite degeaba citind mizerii
Raspunde

Nemilosu

Acum 4 ani

@ Ionutz VI :-))))
Raspunde

Mike_ar

Acum 4 ani

Prostia omeneadca nu are limite!!!
Raspunde

Mire la Sitea

Acum 4 ani

hoti de astia mai sunt si la Turnisor - care da Kilometri inapoi si vinde masina ca la prima mana cu putin KM! sunt cunoscuti - dar vad ca inca se tolereaza !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus