Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
23°C

Dan Barna: Republica Moldova trebuie să fie alături de România, dar ca parte a Uniunii Europene

Dan Barna: Republica Moldova trebuie să fie alături de România, dar ca parte a Uniunii Europene

Uniunea Salvaţi România, prin vocea președintelui Dan Barna, susţine ferm integrarea europeană a Moldovei în contextul european, alături de România. Declarația a fost făcută de deputatul de Sibiu, astăzi, după întâlnirea cu mai mulţi primari din Republica Moldova. "Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a spus Dan Barna, citat de Agerpres. El a arătat că nu trebuie "arse etape", iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu. "Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare", a precizat Dan Barna. Preşedintele USR Dan Barna şi vicepreşedintele Vlad Alexandrescu s-au întâlnit, duminică, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declaraţiei simbolice de unire cu România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

altul

Acum 5 ani

"strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană". "Desteapta" declaratie, adica in 2018, deci instant, Moldova poate fi in UE dar pt reunire (nu: unire!) mai vedem... sa mai intrebam pe stapanii din stanga si din dreapta....
Raspunde

de la nistru pan la prut

Acum 5 ani

Moldova nu vrea in UE... DLe Barna, nu mai vorbiti in numele altora...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Uniunea sufletelor Sibvalcea

Acum 5 ani

Județul Sibvalcea nu susține unirea cu Moldova! Suntem la un nivel ridicat financiar si de cultura, Nu avem nevoie de acei oameni inferiori. Sa ne păstrăm identitatea românească în anul centenarului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 5 ani

NU ! Republica Moldova sa ramana asa cum e, suverana si independenta. O alipire la Romania are Fi o catastrofa, economica, culturala, sociala si de imagine internationala. Sper ca a mai ramas un strop de luciditate in tara asta care sa impiedice luarea unor decizii cretine in acest sens. Bai, ati fost voi unii dintre " unionisti " in Republica Moldova sa traiti acolo ? Nu in vizita la Chisinau. ...In 1982 la Patarlagele la noi era mai fain decat e la ei in 2018 .....Hai sictir cu istoria nationala, pe noi româniI ne-a durut si ne doare-n p**a de "zestrea si identitatea neamului ", dar din ipocrizie facem ape la cacaturi demagogice. Sincer, fara sa fac statistici stiintifice, cred ca 9 din 10 români ii consider a pe " fratii nostri de peste Prut " niste inapoiati,rupti in kur, corupti dar cu muieri bune de f**ut. Cam asta e viziunea. ..ori, astea nu cred, ierata-mi fie aroganta, ca sunt valori care sa justifice " demersul european al reintregirii neamului " , Cacat de sueta de cafenea de halta CFR. ..
Raspunde

!

Acum 5 ani

Sincer, cred ca esti cretin.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

moldova e tara neutra lui BASELU i-o retras cetatenia pentru usr super specialistii din tufis E USOR A SPUNE VORBE CIND NIMIC NU AI A SPUNE
Raspunde

Uniunea sufletelor SibValcea

Acum 5 ani

Sibiul trebuie sa se uneasca cu Valcea si sa formeze o singura entitate administrativa! Suntem romani, avem aceleasi traditii si credinta, suntem inruditi, copiii nostri cresc impreuna! Sa ne iubim frate cu frate!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Daca vreti unire, apoi trebe neaparat sa va luati numele vechi Wultsch. Atunci, nimic nu va mai sta in calea iubirii pure dintre fratii romani din orasele stravechi romanesti Hermannstadt si Wultsch!
Raspunde

nobody like everybody

Acum 5 ani

@! Ma judeci prea aspru. Am si eu ( dreptul la ) o parere. Cum spuneam, nefundamentata statistic. Dar in fond un Referendum ar putea transa viziunile cretine ca a mea . Poporul poate Fi intrebat constitutional daca VREA sau NU VREA unirea cu R. Moldova. Daca DA, atunci parere mea nu valoreaza nimic, daca NU, la fel.
Raspunde

!

Acum 5 ani

Realitatea nu este asa de simpla cum o gandesti. Deci ... am dreptate. Numai un imbecil poate sa puna problema in maniera asta. Normal cred ca ar trebui plecat de la specificul subiectului, de la istorie, de la realitatile contemporane, analizat, gandit, gasit solutii. Solutii exista. Nu e usor, dar raul provocat de stapanii tai se poate repara.
Raspunde

S

Acum 5 ani

@tema falsa Nu știu , noi suntem aia cu guvern PSD în timp ce moldovenii au guvern de dreapta. Că au pe dodon președinte e apa de ploaie, ăla are putere mai mică decât are președintele in Romania. Cred că republica Moldova se califică mai mult pt unire cu Romania decât pt intrare în ue. Noi eram mult mai puși la punct decât ei în 2004 și tot ne-au primit abia în 2007. Faza e că ar însemna război (cel puțin) civil. Uitati-va la poze cu morții din Donețk și o sa vedeți cum vă trece de unire. Știu că asta vor și rușii , dar, funcționează.
Raspunde

domnul goe

Acum 5 ani

Asa atitudinea si perspectiva este specifica tipologiei celor ce nu vad si nu cunosc lumea inconjuratoare dincolo de orizontul sedintei de bloc...
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Atita iar trebui romanilor si război cu Rusia ca război politic interior avem toata ziua
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Am fi si noi in aceeași găleata ca ucranienii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus