Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Note mici la matematică. Doar 31% dintre elevi au avut peste 5 la simulare

Note mici la matematică. Doar 31% dintre elevi au avut peste 5 la simulare

Elevii de la 131 de școli din Județul Sibiu au susținut la începutul lunii martie simularea la Evaluările Naționale din acest an. Simularea s-a adresat elevilor de clasa a VIII-a. Rezultatele au fost destul de îngrijorătoare la matematică, acolo unde doar 31,59% dintre elevi au luat peste nota 5.

Dintre cei prezenți la simularea Evaluărilor Naționale, mai mult de 65% au luat notă de trecere la română, în timp ce doar 31,5% au luat peste 5 la matematică. În ceea ce privește notele între 9 și 9,99, la română au fost 281 de elevi, dintre care cei mai mulți de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu (37), iar la matematică au fost 57 de note peste 9, cei mai mulți fiind la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu (26).

Din 3362 de elevi înscriși, de la română au lipsit 207 elevi, iar de la matematică au lipsit 231.

Evaluarea Națională este programată să debuteze pe 11 iunie 2018 cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Înscrierile se vor face în perioada 4-8 iunie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un pedagog de scoala noua

Acum 4 ani

Vai steaua lor!
Raspunde

un pedagog de scoala veche

Acum 4 ani

Iar din acel procent cate note erau intre 5 si 7 si cate peste 7 ???
Raspunde

Ionutz VL

Acum 4 ani

l-e baga-ti an cap la saraci copiii tot felul de materi care nu o sa ai ajute deloc m-ai ancolo,acum toate se fac decat pe calculator s-au tableta scoala asta cu caiete si note nu asi m-ai are rostul an viitor!
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

De vina nu sunt elevii ci programa la mate devenita stufoasa si grea mult peste media europeana. Si uite asa in loc sa stie elevii baza matematicii si sa o priceapa si foloseasca, majoritatea ajung de nu stiu nimic
Raspunde

///

Acum 4 ani

Nici vorba de stufosenie. Nimeni nu mai invata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus