Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Marșul pentru viață de la Sibiu: între susținerea familiei și interzicerea cuplurilor de același sex | Video și foto

Marșul pentru viață de la Sibiu: între susținerea familiei și interzicerea cuplurilor de același sex | Video și foto

Aproximativ 500 de credincioși din Sibiu au participat, sâmbătă după-amiaza, la Marșul pentru viață, eveniment al cărui scop declarat a fost acela de a sensibiliza comunitatea pe tema reducerii avorturilor. Ca și la marșul de anul trecut, un alt subiect – mai puțin asumat oficial - a fost cel referitor la relațiile între persoanele de același sex.

Punctul de pornire al Marșului pentru viață a fost stabilit în fața bisericii ortodoxe de pe bulevardul Mihai Viteazul. Câteva sute de credincioși s-au întâlnit aici în jurul orei 13:00, printre cei prezenți fiind atât persoane în vârstă, cât și numeroși tineri și copii aduși de părinții lor. Înainte de a porni în marș, participaților le-au fost împărțite pancarte cu diferite mesaje, majoritatea lansate în ultimii ani de către reprezentanții Coaliției pentru familie: “Bărbații adevărați aleg viața!“, “Suntem iubire“, “Dezintegrarea familiei = dizolvarea societății“, dar și “Susținem inițiativa civică de revizuire a Constituției, articolul 48, aliniatul 1. Susținem familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie“.

mars pentru viata 2

“Pune frică și teamă de tine, Doamne, în fiecare român“

Destinația celor care au pornit în marș a fost Piața Mare, loc în care a fost pregătit un podium de pe care au luat cuvântul organizatorii, dar și invitați care au vorbit despre impactul social al avorturilor. “Marșul acestea este pentru iubire. Vrem să transmitem că suntem gata să fim lângă toate viitoarele mămici, ca dacă acestea stau la îndoială referitor la sarcina lor, noi o să fim alături de ele. Nu suntem aici pentru a milita pentru vreo legislație împotriva avortului. Suntem aici să transmitem un mesaj ca acest fenomen să înceteze natural. Acest fenomen care este un flagel al societății noastre trebuie să scadă cât mai mult“, a fost printre primele mesaje transmise de pe podiumul din Piața Mare a Sibiului.

Pastorul penticostal Iosf Tirla, al bisericii Emanuel din Sibiu, a fost cel invitat să spună o rugăciune la începutul discursurilor din Piața Mare. “Ne rugăm, Doamne, pentru viață. O, Doamne, ne rugăm pentru eradicarea păcatului pruncuciderii. Ne rugăm pentru familii sănătoase, Doamne, după cuvântul tău, dintre bărbat și femeie și nimic altceva. Doamne, fă ca acest lucru să îl înțeleagă și guvernanții și fiecare român. Pentru că trăim într-o țară creștină. Pune frică și teamă de tine, Doamne, în fiecare român“, s-a rugat pastorul.

mars pentru viata deschidere

Majoritatea dintre cei care au urcat pe scena din Piața Mare au amintit și de faptul că anul acesta este celebrat Centenarul României. De altfel, primul cântec la care au fost invitați să participe și cei din fața scenei a fost “Deșteaptă-te, române!“. Imnul de stat a fost urmat și de alte cântece precum “Fiecare viață e un dar“ sau “Imn pentru viață“, ale căror versuri au fost distribuite celor din piață. După al doilea cântec, însă, o parte dintre cei care au participat la marș a început să se retragă înspre case.

“Eu am dorința, ei au calificarea“

Georgeta Gabor, participantă la marș, a arătat că cerințele ei nu sunt de a legifera interzicerea avorturilor, ci de a susține familiei prin diferite normative orientate clar înspre acest lucru. “Niște legi țintite înspre a fi susținută familia, a fi susținut numărul mare de copii care să vină într-o familie. România trebuie să revină la numărul mare de copii pe care i-am pierdut. Ar trebui, de exemplu, reduse impozitele pe salarii pentru familiile tinere. Nu știu, să se gândească autoritățile. Eu am dorința, ei au calificarea“, arată Georgeta Gabor.

În vârstă de 27 de ani, la eveniment a participat – la fel ca și anul trecut – și Marius Turcu. “Vrem să susținem viața, considerăm că este foarte important mai ales în zilele noastre și în țara noastră ca fiecare copil să crească. În ultimii ani, în țara noastră au fost peste 22 de milioane de avorturi. O țară puternică e alcătuită din oameni puternici, înainte de bani e important să fim noi, să fim români și să fim o familie, una puternică. Noi, ca și tineri, probabil că ar trebui să spunem și altora despre aceste fapte. De la fiecare pornește schimbarea“, a descris Marius Turcu motivele prezenței lui.

Despre “cuplurile nefirești“

Mai ales pentru persoanele în vârstă participante la marș, una din temele importante anexate celei de reducere a avorturilor a fost cea referitoare la situația cuplurilor de același sex. “Particip la acest marș pentru a trăi într-o armonie în familie și să nu se facă homosexualii cu prostiile astea. Vrem așa cum a lăsat Dumnezeu să se fie căsătoria, între bărbat și femeie. Cred că Dumnezeu ne va ajuta să îl învingem pe cel rău“, a declarat Dumitru Cândea, de exemplu.

mars pentru viata 2 bis

Gogu Mihuțescu, unul din cei mai influenți lideri ai comunității rome din Sibiu, a adus discuția de la avorturi la același subiect, al homosexualității. “Aia e o crimă, avortul. Și să fie bărbat cu femeie, nu să fie bărbat cu bărbat. Că e păcat în lumea aceasta“, declară Gogu Mihuțescu. El crede că astfel de manifestări precum Marșul pentru viață produc în cele din ură efecte, dând exemplu familiei Pătrulescu, în cazul cărora autoritățile suedeze au decis preluarea copiilor sub suspiciunea unor rele tratamente. “Atunci am manifestat și și-au primit oamenii copiii înapoi“.

Situația persoanelor de același sex care își declară public dragostea reciprocă este văzută și drept o “suferință“. “Să încercăm să ne apropiem de ei, să vedem care este suferința din sufletul lor și, poate, se vor răzgândi să mai fie așa cum îi numiți. Eu nu cunosc limba engleză (se referă la termenul “gay“ – n.r.). Eu zic că sunt cupluri nefirești“, a mai spus Georgeta Gabor.

Marșul pentru viață s-a încheiat după aproximativ o oră de la sosirea participanților în centrul istoric, după ce în Piața Mare au mai rămas aproximativ 200 de oameni.

mars pentru viata 8 mars pentru viata 7 mars pentru viata 5 mars pentru viata 4 mars pentru viata 3 mars peentru viata 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

???

Acum 6 ani

Da, insa din nefericire, la noi se nasc multi copii din intamplare.... Apoi sunt abandonati. Plus avorturile... Asta inseamna lipsa de educatie.. Fiecare adolescent trebuie sa stie sau sa i se spuna ca daca face sex poate sa faca si copii... E responsabilitatea lui... inteleg ca pe vremea lui Ceausescu nu se vorbea despre educatia sexuala, insa acum tot despre asta se vorbeste si tot e plin de copii nedoriti si abandinati, iar doctorii nu mai prididesc sa faca avorturi la cerere...
Raspunde

wow

Acum 6 ani

Din pacate tocmai cei care marsaluiesc sunt cei care se pun contra unei educatii sexuale adecvate in scoli....cica le-ar da idei tinerilor! Atunci cum poti sa le impui sa faca ceva ce tu doresti, cu corpul lor????
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 6 ani

Imi plac la nebunie comentariile!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nico Leta

Acum 6 ani

da le place la sibieni sa demostreze - pt fiecare kkk se aduna in piata MARE ! unii zic ca asta e cultura - ?!
Raspunde

Mihai T

Acum 6 ani

Ca să evităm din milioanele de avorturi, luați de aici: https://www.youtube.com/user/SEXULvsBARZA. Cred că ajută mai mult decât nuștiuce marșuri.
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 6 ani

Saracii sunt inca in evul mediu! Nici nu e de mirare asa cum arata tara acuma: saraca, inculta si dezinformata. Asa se controleaza si manipuleaza cel mai bine oamenii, folosind biserica si tinandu-i in saracie. Mai puneti mana pe o carte si evoluati si voi!
Raspunde

lol

Acum 6 ani

O veche traditie la nunta romaneasca era cea a aratarii cerceafului din noaptea nuntii....cu noaptea mintii e mai greu! Mentalitatea a ramas.....Nici macar nea ceasca nu mergea asa de departe cu propaganda sexuala asa cum merg astia.
Raspunde

onisim

Acum 6 ani

De ce s-ar promova un astfel de mars? Ne intoarcem in evul mediu. Cei de la marsul asta sunt fundamentalisti, azi-maine fac protest pentru interzicerea prezervativelor!
Raspunde

Florin

Acum 6 ani

Lipseste educatia sexuala in scoala. Asa s ar preintampina multe sarcini nedorite cel putin la adolescente. In plus si nivelul economic nu prea te incurajeaza sa faci copii cand vezi ca poti ramane oricand fara un loc de munca si ca un salariu decent se obtine foarte greu. La partea cu homosexualii, nu vad de ce e asa important ce face fiecare in dormitorul lui. Pentru biserica e pacat si masturbarea sau sexul oral asa ca..... sexul nu trebuie discutat in biserica.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Marele Sef Apas sta in fata focului cu cei trei copii.Cel mare:-Tata de ce ma cheama Lup de Prerie?Marele Sef Apas:-Cind te-ai nascut satul era atacat de lupi.Mijlocia:-Tata de ce ma numesc Luna Plina?Marele Sef Apas:-Cind te-ai nascut era luna plina.Prislea:-Tata..Marele Sef Apas:-Mai lasa-ma-n pace Cauciuc Gaurit!
Raspunde

Dorissa Lupoaica

Acum 6 ani

Extremismul religios provoaca daune societatii moderne. Actiunile bisericilor din ultimii ani, grabesc dizolvarea lor; practic ei se autodistrug. Incet, dar sigur, dispare notiunea de liniste sufleteasca din interiorul bisericii.
Raspunde

O.D.

Acum 6 ani

Geniale comentarii! Tara asta este si pentru noi, astia "nefiresti"! Si noi platim taxe, si noi suportam aceleasi conditii, si noi respiram acelasi aer! Cine sunteti voi sa ne interziceti sa iubim pe cine dorim? Suntem majori, vaccinati si in deplina judecata, deci care e problema? Nu toti suntem obligati sa ne ghidam dupa "Sfanta Biblie", deci clar nu avem aceleasi pareri. De de incercati sa le impuneti pe ale voastre?
Raspunde

Pastori insetati de putere

Acum 6 ani

Institutia "Biserica" e condusa de oameni, ei dau valoare sau non-valoare institutiei. Biserica e in dizolvare tocmai pentru ca conducatorii ei au apucaturi laice, sunt doritori de putere, de influenta, avari, vor sa fie vizibili, etc.
Raspunde

Magna Horreum

Acum 6 ani

In mod evident, subiectul suscita interes. Ma amuza parerile unora conform carora Biserica este in proces de dizolvare. Daca ei nu frecventeaza Biserica, nu inseamna ca aceasta se dizolva. Este adevarat ca, in ultimul timp, Biserica (mai exact, slujitorii ei) este atacata din multe parti, pe toate canalele media, uneori pe buna dreptate dar, de cele mai multe ori, nefondat, gratuit si rauvoitor. Toate aceste atacuri nu o vor "dizolva" ci, slava Domnului, vor uni si mai mult comunitatile crestine in jurul Bisericii lui Hristos. Nu pot sa imi imaginez ca un om, sanatos mintal si sufleteste, poate avea ceva impotriva vietii. In consecinta, nu vad de ce ar fi deranjat de un mars ce sustine viata... Cat despre poponari, evident ca acestia exista si sunt liberi sa faca ce vor in intimitatea lor. (puteti citi, daca vreti, sunt liberi sa isi riste propria mantuire) Faptul ca sunt recunoscuti ca si comunitate sexuala NU inseamna ca trebuie acceptati ca "firesti",normali. Agresivitatea cu care se straduiesc sa-si promoveze deviatia sexuala ca normalitate (lucru contrazis, dealtfel, de intreaga natura) este cea care deranjeaza, cea care irita. Pe scurt: exista, ii acceptam dar nu ii vom considera niciodata normali, firesti, naturali.
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 6 ani

Si tocmai tu te-ai gasit sa definesti normalitatea! Toti oamenii sunt egali si liberi sa traiasca, sa se exprime si sa creada cum si in ce vor ei! Cei care nu accepta altfel de oameni, altfel de cum sunt ei, sunt rasisti si extremisti! Pe langa asta le e frica de schimbare si de diversitate. Incultura duce la frica si la teama de a accepta tot ceea ce nu intelegi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus