Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Anunț începere proiect „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“

Anunț începere proiect „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“

Municipiul Sibiu a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“,  Cod MySMIS 114838 depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B - Clădiri Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 7.982.816,31 lei, din care finanțare nerambursabilă 7.823.159,98 lei, iar contribuția proprie a solicitantului este de 159.656,33 lei. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 06.03.2018 – 30.01.2020. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Sibiu prin reabilitarea termică a clădirii Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu, str. Hațegului nr. 8. Proiectul urmărește scăderea consumului anual de energie primară din surse neregenerabile cu cel puțin 40%, creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 20% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 45% generând un efect pozitiv asupra mediului și schimbărilor climatice precum și ameliorarea aspectului urbanistic prin măsurile unitare de anvelopare termică a unității de învățământ

Prin proiect se vor realiza lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei termice  și electrice bazate pe pompe de căldură, respectiv panouri fotovoltaice. De asemenea, școala va beneficia prin proiect de un sistem de management și control al energiei (Building Management System). Pe lângă acestea se vor repara acoperișul tip șarpantă, trotuarele de protecție ale clădirii și se va moderniza sistemul de iluminat. Sala de sport va beneficia în plus și de investiții în izolarea termică a părții vitrate, prin înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie cu geam termoizolant.

regio

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2

Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională

Telefon:0269/208.960, Fax: 0269/208.849

Email: primarie@sibiu.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus