Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Transmixt scumpește biletele și abonamentele pe cursele județene

Transmixt scumpește biletele și abonamentele pe cursele județene

Cel mai mare operator de transport public de persoane între localitățile județului Sibiu solicită Consiliului Județean aprobare pentru majorarea tarifelor cu opt procente.

SC Transmixt SA este cel mai mare operator de transport public județean, autobuzele companiei care face parte din Holdingul Atlassib circulând pe 26 din cele 55 de trasee active în prezent. Majorarea de opt procente solicitată ar însemna ca un bilet pe ruta Cisnădie – Sibiu să ajungă la 9,3 lei (de la 8,6 lei), iar de la Sadu la Sibiu la 11 lei (de la 10,2 lei), spre exemplu. În ceea privește abonamentele, tot ca exemplu, un abonament pe ruta Cisnădie – Sibiu va costa 170 de lei (față de 158 de lei, în prezent), în timp ce locuitorii din Sadu care fac naveta la Sibiu vor trebui să plătească lunar 208 lei (față de 192 de lei).

“Din 2014 până în prezent, Transmixt SA a solicitat în mai multe rânduri majorara tarifelor pentru bilete și abonamente, solicitări pentru care a primit răspuns negativ datorită faptului că acestea nu au fost corect fundamentate, lipsind de fiecare dată documentele justificative. Urmare a solicitării de majorare cu 8% a tarifelor pentru bilete și abonamente de călătorie pentru traseele atribuite, operatorul de transport Transmixt SA a depus documentația necesară în conformitate cu prevederile legale“, se arată într-un raport de specialitate, care însoțește proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării companiei de transport. Proiectul va fi supus votul consilierilor județeni în ședința de joi. “Majorarea solicitată nu depășește nivelul tarifelor practicate în acest moment de către alți operatori de transport județeni“, se mai arată în documentul citat. Potrivit aceleiași surse, actualele tarife practicate de Transmixt sunt la același nivel din 2012.

Descarcă de aici Lista tarifelor propuse a fi practicate de catre SC Transmixt SA

 

Sursa foto: Wikipedia Commons

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus