Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
-7°C

Turcan: Cui i-a folosit ”revoluția fiscală” a PSD-ALDE?

27 Martie 2018 15:00

Turcan: Cui i-a folosit ”revoluția fiscală” a PSD-ALDE?

Stabilitatea financiară a țării este în pericol, anunță președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. ”Execuția bugetului general consolidat ne arată, negru pe alb, că finanțele României sunt în mare dificultate. Deficitul bugetar este de 10 ori mai mare decât în anul 2017, urcând la 5,5 miliarde, adică la 0,59% din PIB. Un asemenea nivel nu am mai avut din perioada crizei economice. Cheltuielile bugetare au crescut cu 38,5%, în condițiile în care veniturile nu au avut decât o creștere de 21,3%. Informațiile ne spun că problemele se agravează și mai mult în luna martie, când ritmul încasărilor va fi și mai mic, pentru că evaziunea fiscală este neatinsă, iar cele mai importante venituri ale bugetului vin din impozitele pe salarii și contribuțiile sociale. Cu excepția subvențiilor din agricultură, Guvernul nu a încasat nimic de la Comisia Europeană în primele două luni ale anului”, susține Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pentru a evita colapsul, Turcan susține că e nevoie de demararea de urgență a programelor cu finanțare europeană. ”Singura șansă pentru a evita un colaps al bugetului de stat se află în demararea, DE URGENȚĂ, a programelor cu finanțare europeană, care ar putea să aducă, numai în anul 2018 peste 20 de miliarde de lei. Dacă Guvernul nu se trezește nici în ceasul al 12-lea, avem toate motivele să așteptăm acestor incompetenți DEMISIA, în bloc! Să recunoască în fața tuturor că sunt incapabili să guverneze”, a mai scris Turcan.

”Cui i-a folosit ”revoluția fiscală” a PSD-ALDE? Salariul mediu net pentru luna ianuarie a scăzut cu 5,5%, puterea de cumpărare s-a erodat cu 4,72% într-un an, din cauza creșterii accelerate a prețurilor, iar veniturile la bugetul de stat ne arată că nu avem o creștere economică sănătoasă”, Raluca Turcan
 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 2 ani

Doamna Turcan, desi va respect pentru ca sunteti sibianca de-a noastra din nastere si ati facut parte toata viata din PNL, tin sa va informez ca poporul a votat PSD si programul lor de guvernare este foarte bun si se pune in aplicare exact cum au promis. In plus, o sa scapam de kovesi si justitia va fi independenta din nou!
Raspunde

lol

Acum 2 ani

Revolutia fiscala a fost utila pentru aplicare practica a zicalei si batut si cu banii furati! In speta sa nu vedem cum hotii isi dau legi pentru ei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus