Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Inspecția Muncii începe controalele privind transferul contribuțiilor

Inspecția Muncii începe controalele privind transferul contribuțiilor

Încep controale privind transferul contribuţiilor, iar avertismentul vine de la Inspecţia Muncii. Verificările vor avea loc după 31 martie, dată la care expiră termenul în care modificările aduse contractelor de muncă pot fi notificate la Registrul de Evidenţă a Salariaţilor.

Ponderea contractelor cu normă întreagă majorate de angajatori ajunsese, la începutul acestei luni, la aproximativ 60%.

„Chestiunea este evident neclară şi netranşată. Stăm în baza unei ordonanţe de guvern, deci ne ridică semne de întrebare. Fie în sensul în care guvernanţii nu au capacitatea să o treacă prin Parlament, fie în sensul în care această ordonanţă are probabil atât de multe defecte. Asta trezeşte neîncrederea şi reticenţa mediului de afaceri, de aceea avem un număr relativ mic de companii care au semnat contracte de majorare a salariului brut”, spune Dragos Roşca, preşedintele Romanian Business Leader, citat de digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus