Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primarul din Cisnădie, atac dur la funcționari din CJ și Prefectură: “«eugeniile» fac legea în județul Sibiu“

Primarul din Cisnădie, atac dur la funcționari din CJ și Prefectură: “«eugeniile» fac legea în județul Sibiu“

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a emis un comunicat de presă în care lansează acuzații grave la adresa a doi funcționari importanți din județ: arhitectul șef al județului, Corneliu-Eugen Drăgan, și directorul executiv al Instituției Prefectului, Roman Eugen. Pe primul îl acuză de blocarea nejustificată a unui proiect pentru Cisnădie, iar pe cel de-al doilea de “cârdășie cu Carabulea“, fapt care ar împiedica retrocedarea unor terenuri către cisnădieni.

Primarul din Cisnădie spune că în instituțiile județene din Sibiu există funcționari care “prin răutatea lor“ împiedică implementarea unor proiecte demarate de primari. Primarul din Cisnădie nu se ferește să utilizeze cuvinte precum “dinozauri“ sau “fosile“ pentru a-i descrie pe funcționarii care, în opinia sa, blochează nejustificat implementarea anumitor proiecte, “doar pentru că așa vor ei“.

Acuzațiile

În ceea ce îl privește pe Corneliu Drăgan, arhitectul șef al județului, primarul din Cisnădie susține că acesta blochează nejustificat proiectul unui centru SPA, prin solicitarea unui aviz de la Autoritatea aeronautică. “Vreau să o atenționez pe doamna președintă Daniela Cîmpean cu privire la domnul arhitect șef al Consiliului Județean Sibiu, Drăgan Corneliu – Eugeniu, în ideea în care acest dinozaur care le știe pe toate, nu face altceva decât să stopeze proiecte frumoase, care ar aduce beneficii orașului pe care îl conduc. Îmi pare rău că doamna președintă, pe care eu o apreciez și o respect pentru toată munca depusă în folosul tuturor sibienilor, trebuie să lucreze cu un astfel de personaj. Ca să fiu mai clar, vă dau un exemplu recent: domnul Drăgan Eugeniu cere abuziv Primăriei orașului Cisnădie un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, doar pentru a pune frână unui proiect pe care dorim să îl demarăm. Nu îmi vine să cred cum toate fosilele din instituțiile statului au atâta putere și pot influența oamenii din jurul lor doar prin vorbe mincinoase și dezinformare“, scrie primarul în comunicatul remis presei sibiene.

Referitor la directorul executiv al Instituției Prefectului, acuzațiile primarului din Cisnădie sunt și mai grave. “Nici Instituția Prefectului – Județul Sibiu nu duce lipsă de «eugenii». Acolo «lucrează» un domn pe numele Roman Eugen, alt deștept al județului, care, ani de zile ne-a împiedicat să punem în posesia de drept a oamenilor niște terenuri care le aparțin. Acest dinozaur, care a interpretat legea numai cum a vrut el, a pus tot felul de bețe în roate ca să obstrucționeze această punere în posesie. Datorită faptului că aceste terenuri au fost date de către Agenția Domeniile Statului în administrare domnului Carabulea, cetățeni ai orașului Cisnădie, care erau îndreptățiți să-și primească terenul, nu au putut intra în posesia lor din cauza motivelor aberante formulate de domnul Roman Eugen. Roman Eugen, fiind în cârdășie cu Carabulea, a tărăgănat ani de zile emiterea avizului de punere în posesie a terenurilor, iar toți prefecții care s-au perindat de-a lungul timpului în Instituția Prefectului, i-au dat crezare“, scrie primarul din Cisnădie în comunicatul dat publicității.

Cerințele

Primarul Cisnădiei cere conducerii CJ Sibiu și prefectului de Sibiu să îi demită pe cei doi funcționari. La fel, cuvintele folosite de Gheorghe Huja nu fac parte din categoria eufemismelor. “Este timpul să facem o schimbare, să nu mai plecăm urechea la textele unor fosile, care nu fac decât să-și urmărească interesul. E păcat să rămânem la mâna unor îmbuibați care o duc bine pe banii noștri“, își încheie primarul din Cisnădie comunicatul.

Corneliu Drăgan: “nu comentez comunicatele de presă“

Arhitectul șef al județului, Corneliu Drăgan, “Există un act normativ care reglementează modul în care în zonele de servituți aeronautice în care se află și Cisnădia – cu două servituți aeronautice, Aeroportul din Sibiu și aerodromul Măgura - se elaborează documentațiile PUZ. Este vorba de o documentație PUZ în care trebuie să se obțină și acest aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru obstacolare. Le-am solicitat avizul, noi respectăm legea și dânșii pot declara ce vor. Pentru a evita interpretări ale legislației, oricum, noi am solicitat detalii Autorității aeronautice civile“, declară Corneliu Drăgan

Arhitectul șef al județului nu dorește să comenteze celelalte afirmații ale primarului din Cisnădiei. “Nu cred că poți caracteriza în cinci minute activitatea de 20 de ani a unui om. Dar nu fac comentarii pe declarații de presă“, a declarat Corneliu Drăgan.

Directorul executiv al Instituției Prefectului, Ioan Eugen Roman, responsabil de veificarea legalității hotărârilor emise de consiliile locale din județ, nu a putut fi contactat până la publicarea acestui material, deoarece nimeni nu răspunde la telefonul Instituției Prefectului.

 

Redăm mai jos, integral, comunicatul emis de primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja

“Drăgan Corneliu – Eugeniu și Roman Eugen, “eugeniile“ care fac legea în județul Sibiu!

Pentru a nu știu câta oară de când sunt primar al orașului Cisnădie, întâlnesc pe drumul actelor pentru un proiect, oameni, care prin răutatea lor, le place să pună piedici pentru a nu putea să duc la bun sfârșit un anumit proiect! Spun asta pentru că există în județul Sibiu, oameni cu funcții care nu fac altceva decât să pună bețe în roate primarilor care vor să realizeze ceva în orașul lor. Mi se pare de necrezut ca atunci când ai un proiect bun pentru cetațenii tăi, oameni din Consiliul Județean sau Prefectură să îți obstrucționeze toate demersurile, doar pentru că așa vor ei.

Pe această cale, vreau să o atenționez pe doamna președintă Daniela Cîmpean cu privire la domnul arhitect șef al Consiliului Județean Sibiu, Drăgan Corneliu – Eugeniu, în ideea în care acest dinozaur care le știe pe toate, nu face altceva decât să stopeze proiecte frumoase, care ar aduce beneficii orașului pe care îl conduc. Îmi pare rău că doamna președintă, pe care eu o apreciez și o respect pentru toată munca depusă în folosul tuturor sibienilor, trebuie să lucreze cu un astfel de personaj. Ca să fiu mai clar, vă dau un exemplu recent: domnul Drăgan Eugeniu cere abuziv Primăriei orașului Cisnădie un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, doar pentru a pune frână unui proiect pe care dorim să îl demarăm. Nu îmi vine să cred cum toate fosilele din instituțiile statului au atâta putere și pot influența oamenii din jurul lor doar prin vorbe mincinoase și dezinformare. Toate instituțiile care mai au astfel de specimene angajate sunt trase înapoi, acesta fiind motivul principal pentru care țara asta nu evoluează nicicum; pentru că oamenii aștia nu fac decât să tragă de timp, să refuze, să anuleze, să obstrucționeze și să împiedice orice demers pentru realizarea unui proiect, bineînțeles asta se întâmplă atunci când ești de bună credință și nu oferi ,,eugenii”. Lucru pe care nu l-am făcut și nu o să-l fac niciodată, când știu că vreau si pot să fac un bine pentru cisnădienii mei fără să-mi creez vreo obligație la cineva. Ei așa au fost învățați și așa vor râmane până nu îi trimite cineva acasă!

Nici Instituția Prefectului – Județul Sibiu nu duce lipsă de ,,eugenii”. Acolo ,,lucrează” un domn pe numele Roman Eugen, alt deștept al județului, care, ani de zile ne-a împiedicat să punem în posesia de drept a oamenilor niște terenuri care le aparțin. Acest dinozaur, care a interpretat legea numai cum a vrut el, a pus tot felul de bețe în roate ca să obstrucționeze această punere în posesie. Datorită faptului că aceste terenuri au fost date de către Agentia Domeniile Statului în administrare domnului Carabulea, cetățeni ai orașului Cisnădie, care erau îndreptățiți să-și primească terenul, nu au putut intra în posesia lor din cauza motivelor aberante formulate de domnul Roman Eugen.

Roman Eugen, fiind în cârdășie cu Carabulea, a tărăgănat ani de zile emiterea avizului de punere în posesie a terenurilor, iar toți prefecții care s-au perindat de-a lungul timpului în Instituția Prefectului, i-au dat crezare.

Despre doamna prefect Adela – Maria Muntean am auzit numai lucruri bune, sunt convis că este un om hotărât și corect, care din păcate trebuie să lucreze cu acest dinozaur, care de ani de zile a luat decizii numai după bunul plac. Probabil aceste valori ale societății știu să dea bine din gură și să facă impresii, iar când vine vorba de muncă, se blochează totul. Pentru ca această societate să meargă înainte, trebuie să vă scăpați de ei!

Eu sunt un om care se implică în orice proiect care aduce un plus orașului Cisnădie. Doar că cei din Jurassic Park nu pot și nu vor să înțeleagă lucrul ăsta. Ca mine, sunt convins că sunt multi primari, cărora aceștia le taie elanul și încearcă să-i împiedice cum pot ei, astfel suprimând multe proiecte frumoase pe care le puteam vedea acum, în județul Sibiu. Pe această cale, fac un apel la doamnele care ne conduc județul: scapați-vă de dinozauri! Îndemn toți primarii să-și facă ,,curățenie” în instituție, așa cum mi-am făcut și eu, pentru că este timpul să nu mai lasăm niște incompetenți, obosiți, făra chef de muncă să decidă viitorul cetățenilor. Este timpul să facem o schimbare, să nu mai plecăm urechea la textele unor fosile, care nu fac decât să-și urmărească interesul. E păcat să rămânem la mâna unor îmbuibați care o duc bine pe banii noștri“.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Joseph

Acum 6 ani

Cine vorbeste...escrocul camatar
Raspunde

Solidaritate intre dinozauri, J.?

Acum 6 ani

Gura pacatosului adevar graieste
Raspunde

krank

Acum 6 ani

huuuujaaa fmm de talhar!
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Asa este.. dar DNA Sibiu doarme..
Raspunde

george

Acum 6 ani

de eugenile din ograda dansului nici un cuvant? cum ajunge o persoana care a distrus DPC la el in ograda nici un cavant?
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Huja asta este un incult care nu merita nici sa deschida usa la o primarie!!! Ma intreb cum de gaseste PDL atatia incompetenti......
Raspunde

mai e si alta presa

Acum 6 ani

las c-o fost bun azi, sa acopere pornosagul batran psd izd.
Raspunde

Penibil de slabi

Acum 6 ani

In nebunia lor, talharii, si unii si altii, au dreptate... Daca un evazionist striga: "SARITI CA ARDE!", ce faceti, nu iesiti? va ganditi ca nu va uitati in gura celui care striga fiindca e hot?
Raspunde

Primariile incalca Legea

Acum 6 ani

Primariile care nu fac PUZ desi au obligatia legala si conform PUG-urilor aprobate de ei..incalca flagrant legea. Imediat trec 10 ani si la Sibiu de la aprobarea PUG-ului si mai multe zone de acolo pe care Primaria trebuia sa le viabilizeze nu au nici macar in ziua de azi PUZ-uri!!!! Despre asta ce mai ziceti domnilor primari...Informatia conform careia unii arhitecti sefi nu isi asuma nimic si pun frane si blocheaza proiecte (desi nu conteaza cine o zice, in cazul de fata Primarul Huja) este adevarata! Oamenii ar trebui sa protesteze mai mult si daca tot nu ii asculta nimeni cum se intampla de ani de zile sa actioneze impreuna si sa deschida procese!! #NU SE MAI POATE, #INDIFERENTA, #INCOMPETENTA, #REA VOINTA, #PRIMARIA SIBIU
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Alt dinozaur, care sta pe banii nostri, pardon, ai statului....se da la alti dinozauri care il incomodeaza. Probabil tot din cauza lor sunt drumurile cum sunt. Cine mai stie! Doamne, ca nu se mai schimba mentalitatea asta la noi odata :(
Raspunde

sarmaluta

Acum 6 ani

poate la pastele cailor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus