Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Proiectul de lege pentru malurile Cibinului a ajuns la Senat. ”Sibiul vrea să investească”

Proiectul de lege pentru malurile Cibinului a ajuns la Senat. ”Sibiul vrea să investească”

Liberalul Mircea Cazan a vorbit astăzi în plenul Senatului despre necesitatea aprobării proiectului de lege care prevede transferul provizoriu a unor suprafețe de teren în administrația Consiliului Local, în vederea reamenajării malului Cibinului. ”Prin prezenta inițiativă legislativă propunem transferul unor suprafețe de teren din domeniul public al statului si din administrarea Administrației Naționale “Apele Române” în domeniul public al municipiului Sibiu si în administrarea Consiliului Local Sibiu. Municipiul Sibiu vrea să investească în anumite proiecte publice cu finanțare din fonduri europene. Proiectul de lege are în vedere amenajarea malurilor râului Cibin, prin realizarea de piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare si iluminat public. acă aceste suprafețe de teren, înregistrate ca maluri si albii majore, nu vor fi trecute în domeniul public al municipiului Sibiu si în administrarea Consiliului Local Sibiu, proiectul nu va fi eligibil pentru fonduri europene si nu va putea fi pus în aplicare. Vă propun să susțineți acest proiect legislativ si vă reamintesc că el a fost inițiat de colegii deputați de Sibiu de la toate partidele PSD, PNL, USR si FDGR”, a declarat senatorul.

Piste de bicicletă, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare

Orașul Sibiu a solicitat oficial Guvernului României transferul dreptului de administrare a malurilor Cibinului pentru o perioadă de zece ani, însă fără niciun rezultat. În prezent, malurile Cibinului sunt în administrarea Apelor Române, proprietar al acestor terenuri fiind Statul Român. Executivul local intenționează să investească în amenajarea acestor maluri, iar cum sucursalele Apelor Române au realizat procedura de intabulare a acestor terenuri, Primăria va solicita transferul administrării acestora, odată reglementată situația lor.

„Municipiul Sibiu intenționează să pună în valoare râul Cibin prin crearea unui spațiu verde, care va asigura conectivitatea între cartiere și ce se va transforma într-un reper urbanistic al orașului. Proiectul are în vedere amenajarea malurilor râului Cibin prin realizarea de piste de bicicletă, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare și iluminat public pe taluzurile râului, între cartierele Turnișor și Gușterița“, se arată într-un raport al Direcției Patrimoniu și cadastru, din cadrul Primăriei Sibiu.

Suprafața de teren pe care municipiul o va cere în administrare este de peste 180.000 de mp. Pentru amenajarea acestor maluri, Primăria intenționează să folosească o parte din cele peste 33,5 milioane de euro, care sunt alocate Sibiului în exercițiul financiar european 2014 – 2020

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ovidiu

Acum 6 ani

Ar fi cel mai bun proiect de infrumesetare a orasului, fructificand resursele naturale!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Daca ar arata ca-n poza,ar fi o crima sa-l ''modernizati''.Nu-i mai ieftin,mai estetic si mai eco sa-l faceti ca-n poza?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nico Leta

Acum 6 ani

..am auzit ca se va monta si un dispozitiv ...am auzit ca se va monta si o masina de " VALURI " si intre Turnisor si Gusterita se vor plimba delfini ! :)
Raspunde

Util si frumos ar fi....

Acum 6 ani

Un proiect..frumos, interesant daca se aplica cu cap si coada! Sa luam exemplul de la Alba care are un grad de absorbtie fantastic..si proiecte mari si faine. Ar fi uimitor pentru Sibiu sa se faca, desi cam sceptic...Noi parca stim doar sa petecim gropile si mai putin sa facem lucuriri noi, infrastructura noua (intr-un oras deja sufocat).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus