Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Municipalitatea colectează gratuit deșeurile electrice

Municipalitatea colectează gratuit deșeurile electrice

O campanie gratuită de colectare a deșeurilor electrice va avea loc la acest final de săptămână, în municipiul Sibiu. Acțiunea se va desfășura vineri și sâmbătă. 

În cele două zile, între orele 10:00 și 17:00, patru puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, pentru a fi colectate selectiv și trimise la reciclare.

„Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Sibiu”, este mesajul transmis de inițiatorii campaniei.
Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Punctele de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

  1. parcarea Teatrului (fosta Piață '90)
  2. parcarea Stadionului Voința
  3. la Piața din cartierul Vasile Aron
  4. la Piața Rahovei
Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole care va avea loc pe 2 aprilie, la Primăria Sibiu, începând cu ora 10:00. Premiile sunt: un frigider, două cuptoare cu microunde digitale, două cafetiere, două mașini de călcat și două mixere.

Serviciul Local de Colectare Sibiu, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, printr-o programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De asemenea, sibienii au la dispoziție un Centru de Colectare permanent unde se pot debarasa corect de deșeurile electrice și electronice. Acesta se află în Sibiu, pe strada Henri Coandă nr.69 și este un centru 100% eco, întrucât folosește o tehnologie bazată pe panouri fotovoltaice. Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot duce la Centrul de Colectare, fiind deschis de luni până vineri, între orele 9:00-17:00.

Organizatorii campaniei sunt Primăria Municipiului Sibiu și Serviciul Local de Colectare Sibiu.

Foto: facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

gheorghe

Acum 6 ani

oare pe http://sibiu-city.map2web.eu/ heri coanda 69 de ce nu figureaza? ce telefon are centrul? vin si acasa pentru frigidere? (ca e unii care lucreaza intre 9 si 17...)
Raspunde

gheorghe

Acum 6 ani

sau, "Serviciul Local de Colectare Sibiu" = "Centru de Colectare permanent"?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus