Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Sibianul Narcis Neaga, (re)numit în funcția de director al Companiei naționale de autostrăzi din România

Sibianul Narcis Neaga, (re)numit în funcția de director al Companiei naționale de autostrăzi din România

Narcis Neaga a fost numit în fruntea Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR). Sibian de origine, Neaga a condus instituția și în perioada 2013– 2016.

Lansată pe surse de unele instituții de presă centrală, informația potrivit căreia Narcis Neaga este noul director al CNAIR a fost confirmată de acesta, pentru Turnul Sfatului. ”Este adevărat. S-a întâmplat astăzi”, a confirmat, scurt, Narcis Neaga.

Numirea lui în fruntea companiei de stat în a cărei responsabilitate intră construirea de autostrăzi în România vine la trei săptămâni de la numirea în Consiliul de administrație al CNAIR. Numire care a fost făcută după ce dosarul deschis de DNA pe numele său a fost clasat (detalii aici).

Fostul mandat al lui Narcis Neaga a avut și are efecte directe asupra sibienilor: în 2014, Neaga a fost cel care și-a asumat deschiderea circulației pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu (cel dintre Cunța și Săliște). Decizia lui Neaga a fost considerată una cu încărcătură politică, din moment ce deschiderea circulației a fost făcută cu două zile înainte de alegerile prezidențiale pentru care candida Victor Ponta, premierul de atunci al României. Iar deschiderea a fost făcută în condițiile în care calitatea lucrărilor era pusă sub semnul întrebărilor. De altfel, la zece zile de la deschiderea lucrărilor calea de rulare a început să fie brăzdată de fisuri pe o porțiune de câteva zeci de metri. Porțiune care, nouă luni mai târziu, a fost demolată.

Narcis Neaga pornește în noul mandat și în dezaprobarea Asociației ProInfrastructură, unul din cele mai active ONG-uri în zona monitorizării proiectelor de infrastructură. La numirea lui în cadrul Consiliului de administrație, în urmă cu trei săptămâni, cei de la Pro Infrastructură apreciau că ”perioada în care Narcis Neaga a condus Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”.

Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj Napoca în 1985, Narcis Neaga este de profesie inginer mecanic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

zzz

Acum 4 ani

loool, coruptie cu puroi pana la os! Indrazneste sa crezi in romaniaaaaaa, neamuleeee!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Ar fi fost păcat sa mai imbogat și alt incompetent ; ca in politica , administrație și familiile ratate suntem cel puțin consecvenți . In rău .
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 4 ani

Inca o valoare locala care a plecat de jos, a ajuns OM! Centenarul unirii va fi doliu national!
Raspunde

sarmaluta

Acum 4 ani

lasa ca mai vin niste "centenarii" si pana nu are fiecare taran curte asfaltata mai dureaza
Raspunde

Markus

Acum 4 ani

Chiar nu se gasesc in tara asta niste ingineri de drumuri care sa conduca o societate/institutie cu acest specific? Punem juristi la cultura, economisti la sanatate, mecanici la drumuri etc si ne miram ca au rezultate slabe...Pai de unde sa stie mecanicul cum se face asfaltul?...
Raspunde

dfgdfg

Acum 4 ani

toti astia ajung in functii de conducere pe baza de pupincurism sau criterii politice. simplu
Raspunde

Pepe

Acum 4 ani

Inca un sibian care face cinste zonei unde sa nascut! Meme Stoica se pare ca si el e nascut tot din ciobani.
Raspunde

Simion

Acum 4 ani

A fost numit director la CNIR( INVESTITII) si nu la CNAIR ! Nu mai induceti in eroare si faceti documentare jurnalistica de calitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus