Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Trei persoane participă la Maratonul Sibiului în scaun cu rotile

Trei persoane participă la Maratonul Sibiului în scaun cu rotile

După ce anul trecut o persoană diagnosticată cu boală mixtă de țesut conjunctiv a alergat la maraton, anul acesta s-au anunțat alte trei persoane, de această dată în scaune cu rotile. Este vorba despre trei bărbați care s-au înscris la  Maratonul Internațional Sibiu la ștafetă și vor alerga pe traseul din Muzeul în aer liber. Toți trei au nevoie să își completeze echipele cu alergători pentru ștafetele 1, 2 și 4.

Anul acesta, David, Ovidiu și Mădălin și-au propus să se alăture comunității alergătorilor de la Maratonul Internațional Sibiu, participând în competiție în scaun rulant. Aceștia vor parcurge traseul din Muzeul în aer liber „Astra”, respectiv, zona corespunzătoare ștafetei 3 de la TeamRun (4×5,3km).

Cei care doresc să li se alăture și să formeze o echipă cu unul din cei trei, pot să trimită un mail pe adresa Maratonului (inscrieri@maratonsibiu.ro) și vor primi mai multe detalii.

David

David maratonul sibiului

„Sunt utilizator de scaun rulant de 27 ani, în urma unui accident. Pratic sportul din 1997. După o scurtă pauză revin cu forţe proaspete şi ma bucur enorm să pot fi activ, susţinând o cauză socială. Participarea mea la maraton reprezintă o şansă de arată că şi persoanele cu dizabilităţi utilizatoare de scaun rulant pot practica sportul. Voi alerga pentru cauza Asociaţiei Diakoniewerk International „Dăruim speranţă – Activi pentru incluziune”. Cunosc persoanele cu dizabilităţi din cadrul centrului. Consider că activitatea de integrare şi socializare printr-o ocupaţie utilă dă sens vieţii şi este foarte importantă pentru fiecare”, spune David.
Ovidiu

Ovidiu maratonul sibiului

„Sunt utilizator de scaun rulant de 13 ani. Locuiesc în Orlat, la casă, cu o gospodărie mare unde cresc animale. Totodată am făcut parte din echipa de baschet a Asociatiei Club Sportiv „Roţile Astrale”. Îmi place să fiu activ, tocmai de aceea am ales să mă implic în cauza „Ajung la timp” a Asociaţiei UCOS. Este foarte important pentru persoanele cu dizabilităţi să li se asigure accesul şi implicit transportul adaptat la ofertele de terapie”, spune Ovidiu.
Mădălin

Madalin maratonul sibiului

„Sunt ambițios, îmi plac sportul și sinceritatea. Sunt în scaun rulant din naștere, dar asta nu mă împiedică să îmi rezerv un viitor strălucit”, spune Mădălin.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

xXx

Acum 4 ani

RESPECT MAXIM !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus