Marţi,
11.08.2020
Ceata
Acum
15°C

Primăria împarte pachete de Paști veteranilor

30 Martie 2018 13:41

Primăria împarte pachete de Paști veteranilor

Cu ajutorul unor sponsori, Primăria Sibiu intră în al treilea an consecutiv în care oferă atât de Paști, cât și – mai apoi – de Crăciun, pachete veteranilor. Aceste pachete sunt livrate la domiciliul veteranilor.

Printre veteranii care primesc aceste pachete se află și cel mai vârstnic sibian, Emil Ghibu (foto, nepotul lui Onisifor Ghibu - profesor de pedagogie, politician), care cu ocazia împlinirii a 102 ani a primit din bugetul local suma de 1.900 de lei. Aceeași sumă - după cum a fost hotărât în Consiliul local – va fi înmânată unul alt veteran care, peste câteva zile, va împlini 101 ani. Anul acesta, la fel ca și în anii trecuți, sponsorul principal al acțiunii demarată de Primăria Sibiu este GSL General Logistic, arată reprezentanții Primăriei. “Sunt gesturi mici pe care le facem pentru veteranii de război prin care dorim să le arătăm că nu îi uităm și că le purtăm recunoștință și respect pentru ceea ce au făcut pentru țară”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului de către administrația locală.

Reprezentanții Primăriei amintesc faptul că mai sunt și alte programe de ajutorare ale veteranilor. “În cazul celor singuri, care au nevoie de ajutor pentru a se gospodări în propria locuință, Serviciul Asistență Socială poate pune la dispoziție un îngrijitor la domiciliu sau asigură asistență medicală comunitară la solicitare. De asemenea, aceste persoane pot fi primite în Căminul pentru persoane vârstnice (doi veterani sunt găzduiți în prezent aici) sau pot beneficia de masă la Cantina Municipiului Sibiu“, arată sursa citată. Codul Fiscal adoptat la nivel național scutește veteranii de plata impozitelor și taxelor locale pe proprietate și mașini.

“Primăria Sibiu administrează și Cimitirul Eroilor unde se află monumentul dedicat veteranilor de război. Anul acesta, Ziua veteranilor de război se va marca lângă un monument complet reabilitat prin grija Primăriei: va fi placat lateral cu granit negru, crucea va fi lustruită, placa comemorativă va fi și aceasta reabilitată, iar postamentul va fi placat cu granit gri. Lucrarea are o valoare de 17.000 de lei“, comunicat Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus