Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

23.457 de lei, cea mai mare pensie din Sibiu. 10,7% dintre pensionari primesc pensia minimă garantată

23.457 de lei, cea mai mare pensie din Sibiu. 10,7% dintre pensionari primesc pensia minimă garantată

Trei magistrați și doi piloți au cele mai mari pensii din județul Sibiu. Totalul pensiilor celor cinci este de aproape 100 de mii de lei pe lună. Ce mai mare pensie pe care Casa Județeană de Pensii Sibiu o achită lunar este de 23.457 lei și aparține unui fost magistrat. Următoarea pensie este de 19.815 lei și este primită de un fost pilot, aceeași profesie având și posesorul celei de-a treia pensii din județ: 19.693 lei. Topul celor mai mari pensii din județ este completat de alți doi magistrați, aceștia având pensii de 19.496 de lei, respectiv 18.626 lei.

Mai puțini pensionari

Față de anii precedenți, când totalul pensionarilor din județ depășea o sută de mii, acum numărul celor ieșiți în pensie este de 98.499. Față de anul 2014, numărul pensionarilor din județ este mai mic cu peste 10.000. Conform statisticilor Casei Județene de Pensii Sibiu, în anul 2014 erau în total 109.515.

1.108 lei - pensia media în județ

Din cei 98.499 de pensionari,10.547 (10,7%) dintre aceștia beneficiază de prevederile OUG 6/2009 privind instituirea pensiei minime garantate, aprobată prin Legea 196/2009, cu modificările ulterioare și ale OUG 2/2017. Pensia medie, în județul Sibiu, este de 1.108 lei, iar suma totală plătită de CJP Sibiu cu titlu de pensie a fost în luna martie în valoare de 109.134.085 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Daniel

Acum 5 ani

Ce nu,,pot înțelege"este de ce în toată mass-media se tot vorbește despre pensii și nu se vorbește despre,, performantele"politicienilor în crearea de locuri de munca!
Raspunde

Alan Florin

Acum 5 ani

Ce e aia pensii speciale?!care nu se calculeaza pe baza contributivitatii,?!ii rog pe benwficirii acestor privilegii nu le este rusine cand incaseaza acesti bani?!personal mi ar fii rusine sa privesc in oichii unor oameni care abia supravietuiesc de pe o zi pe alta, tot pensionari,iar eu sa ma imbuib,stiind cu buna stiinta ca nu am acest drept...un inginer constructor de poduri,un sofer de autobuz care are 100 de calatori in el,din punctul meu de vedere are mai multa raspundere decat un magistrat....nesimtitilor,sant banii nostri ..
Raspunde

Sorana

Acum 5 ani

De ce primesc magistratii si mai nou si alte categorii PENSII SPECIALE ( PARLAMENTARI ,ALESI LOCALI)?! Singurul PRINCIPIU prin care unei persoana i se deschide dreptul la pensie este cel al contributivitatii !! DE CE VORBIM DE PENSII SPECIALE ?! FIECARE SI-A INDEPLINIT ATRIBUTIILE LA LOCUL DE MUNCA ,FIE JUDECATOR ,FIE PILOT ,FIE POLITICIIAN ,CONFORM PREGATIRII si MESERIEI ALESE !!!ATAT !!! FARA PENSII SPECIALE AM INTRA PE UN DRUM NORMAL ,PE UN DRUM IN CARE FIECARE PRIMESTE PENSIE ,ASA CUM AM MENTIONAT ,CONFORM CONTRIBUTIVITATII LA SISTEMUL PUBLIC DE PENSII !!! ACESTI OAMENI SE SIMT BINE sau CONSTIENTIZEAZA CA PRIMESC BANI DIN CONTRIBUTIA ALTOR SUTE DE MII DE PENSIONARI ?!EI ,IN MICIMEA LOR ,NE SFIDEAZA INTELIGENTA!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus