Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Filarmonica Sibiu, invitată la cel mai mare festival din Ankara

Filarmonica Sibiu, invitată la cel mai mare festival din Ankara

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată să închidă cea de-a 35-a ediție a evenimentului Ankara International Music Festival, cel mai important festival de muzică din Turcia. Ansamblul sibian este inclus în programul festivalului alături de alte companii de renume de pe întreg mapamondul, printre care Orchestra de Cameră „Franz Liszt” (Ungaria) sau Georgia State Ballet „Sukhishvili".

Orchestra sibiană, condusă de dirijorul Constantin Grigore, va susține concertul simfonic de la Ankara joi, 26 aprilie, la MEB Sura Hall și îl va avea ca invitat pe violonistul Gabriel Croitoru. Programul concertului va cuprinde „Rapsodia Română nr.1, în La major, op. 11” de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák.

Gabriel Croitoru va cânta pe vioara care a aparținut marelui compozitor român George Enescu. Cunoscută și sub numele de "Catedrala", pentru acordurile sale impunătoare – vioara datează din 1731 și poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, din fonduri proprii, marele compozitor și violonist român preferând instrumentul Guarnieri, unui Stradivarius.

Concertul de la Ankara este o premieră pentru Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu fiind primul concert susținut în Turcia, acesta deschizând seria evenimentelor organizate de Filarmonica de Stat Sibiu dedicate aniversării Centenarului.

Publicul sibian va putea asculta programul concertului la Sala Thalia cu o săptămână mai devreme, respectiv joi, 19 aprilie 2018, cu începere de la ora 19:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus