Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Cei mai activi activiști din țară vin la Sibiu. Vor protesta în fața sediului PSD

Cei mai activi activiști din țară vin la Sibiu. Vor protesta în fața sediului PSD

Peste 120 de reprezentanți ai celor mai importante și cunoscute grupuri civice din România, majoritatea născute în urma tragediei din Colectiv și “călite“ în urma protestelor din februarie 2017, vor participa la flash-mobul zilnic organizat în fața sediului PSD de comunitatea Vă vedem din Sibiu.

Zecile de reprezentanți ai organizațiilor civice – cărora li se alătură și reprezentanții unor partide politice – se vor alătura sibienilor care protestează zilnic în fața sediului PSD Sibiu la ora 12:00 a zilei de sâmbătă.

Motivul venirii la Sibiu a celor care, din partea actualei coaliții de guvern, au primit denumiri precum cea de “soroșiști“ este, însă participarea la o întâlnire care a început de vineri, 13 aprilie, și care a ajuns la a doua ediție (prima a avut loc în octombrie anul trecut, tot la Sibiu). Scopul reunirii celor mai importante ONG-uri civice este de a crea o rețea națională a celor care doresc să se implice activ în rezolvarea problemelor comunității. “Întâlnirea este organizată de mișcarea civică Inițiativa România, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, și continuă proiectul Contract România, început la finalul lunii mai 2017, de a forma o rețea națională de grupuri civice deschisă tuturor comunităților organizate formal sau informal care susțin public și neechivoc libertățile și drepturile individuale, domnia legii, independența justiției și orientarea euroatlantică a României. Rețeaua civică națională Contract România este formată în acest moment din 20 de organizații membre, trei organizații în procedură de aderare și patru grupuri partenere“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

“Ne întâlnim: 1. Pentru a da un semnal explicit al necesității unității tuturor organizațiilor civice care cred în și acționează neechivoc pentru libertate și democrație, drepturi și libertăți individuale, stat de drept și anticorupție, solidaritate și toleranță, respect și încredere, integritate și transparență; 2. Pentru a consolida acțiunea noastră comună în fața unei puteri politice care amenință în mod direct statul de drept, independența justiției, orientarea euroatlantică a României și viitorul ei democratic și care a infestat discursul public prin manipulare, dezinformare, minciună și propagandă antioccidentală și antiliberală; 3. Pentru a pune bazele unui plan comun de acțiune civică în vederea ciclurilor electorale 2019-2020, inclusiv privind deschiderea competiției politice sau creșterea participării la vot; 4. Pentru a da partidelor democratice de opoziție un exemplu și un semnal de unitate și responsabilitate în fața pericolului autocrației și al corupției instituționalizate, precum și pentru a ne exprima disponibilitatea la dialog și colaborare cu acestea pe coordonatele unei viziuni comune privind viitorul României, schițate colaborativ“, comunicat Inițiativa România
Formațiunile politice care, în cursul zilei de sâmbătă, se vor alătura întâlnirii sunt Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Național Liberal, Platforma România 100 și Uniunea Salvați România.

La întâlnire vor participa reprezentanți ai:

1. #activ AG Pitești 2. Acțiunea Civică Galați 3. Aradul Civic 4. Brașovul Civic 5. Corupția Ucide 6. Curățăm Galațiul 7. EuroAleg 2.0. 8. Evident Deva 9. Geeks for Democracy 10. Inițiativa Craiova 11. Inițiativa România 12. Inițiativa Timișoara 13. Institutul pentru Politici Publice 14. Mureșul Civic 15. Oradea Civică 16. Rădăuțiul Civic 17. Reactiv Brașov 18. Rezist Alba Iulia 19. #Rezist Milano 20. #Rezistența 21. Umbrela Anticorupție Cluj 22. Vă Vedem din Sibiu 23. VedemJust

 “Construim rețeaua națională civică Contract România: 1. Pentru a le oferi oamenilor liberi cu spirit civic un cadru de colaborare și acțiune comună la nivel național și pentru a consolida acțiunea locală a grupurilor civice membre; 2. Pentru a oferi pe termen mediu și lung o sumă de răspunsuri la nevoile civice ale comunităților (de exemplu: apărarea luptei împotriva corupției, reforma legislației electorale, susținerea inițiativelor cetățenești, creșterea transparenței și a participării la decizia publică locală, propuneri de politici publice); 3. Pentru a putea reacționa coerent și consistent, la nivel național, de fiecare dată când au loc derapaje ale puterii centrale sau locale“, comunicat Inițiativa România
Sursa foto: Facebook / Alina Belașcu – Vă vedem din Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandrina Buiuc

Acum 3 ani

E foarte bine ca se organizeaza acest miting pro Ciolos, apolitic, in care vom afirma inca o data sustinerea pentru Iohannis, un miting apolitic. La acest miting apolitic vom continua lupta de sprijinire a Laurei Kovesi si candidatura ei, intr-un viitor apropiat, la Presedentie! USR trebuie sa devina o forta in politica romaneasca si ne vom exprima suportul pentru ei cu ocazia acestui miting apolitic!
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Va sta Ciolos in gat? De ce? Pentru ca nu pupa poala farului din alexandria?
Raspunde

Doc

Acum 3 ani

O manifestare care are ca scop declarat oprirea sau modificarea unor legi este, prin definiție, una politică.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

perfekt,da ati uitat lista de turnatori la secu din sibiu(1985) puublicata in REVISTA 22!!!!! un roman si 4 sasi turnatori ,mai cititi..................... toti 5(funf) profesori de la lazar,goga cititi prima data PENALI?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

!

Acum 3 ani

Bai Danecp2 Esti cam mare si tare cu gura ! Pe mine mar interesa toti comunistii, securistii, turnatori incepind din ani 60, pina astazi, daca ai informatii, publica le daca nu te stergi pe bot. Un valah si 4 sasi terorizati de securisti nu-i argument , NUMELE, ADRESA...?
Raspunde

sibianul realist

Acum 3 ani

Toi unu si unu! Spuma si crema hastagurilor! Ffti bine veniti! Macar vizitati un oras european, ca de proteste ni s-a cam acrit... dar poate domniile voastre sunteti revolutionari sau protestatari de profesie...
Raspunde

Nelutu Bendorfean

Acum 3 ani

Vrem sa facem un work grup pentru a protesta 24 deore cu clatite, feliute de salam Victoria, tinandu-ne de mana si inserandu-ne o falanga adanc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus