Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Metoda împrietenirii. S-au împăcat cu bătrâna, dar nu au scăpat de închisoare

Metoda împrietenirii. S-au împăcat cu bătrâna, dar nu au scăpat de închisoare

Cele două femei din Brăila și Galați care au furat la începutul lunii martie din casa unei vârstnice din Sibiu, prin metoda împrietenirii, 6.000 de lei cash și un card de credit, au fost arestate pentru 30 de zile. Cu toate că femeia de 83 de ani s-a împăcat cu cele două, acestea nu au scăpat de închisoare.

Conform unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, persoana vătămată a ales să rezolve amiabil problema cu cele două femei. Totuși, întrucât femeile au folosit cardul în mod fraudulos, pentru a mai extrage alți 15.000 de lei, procurorii au decis asupra arestării celor două pe o perioadă de 30 de zile.

„În data de 11.04.2018 persoana vătămată D.E. s-a împăcat cu suspectele cu privire la faptele comise, aspect relevant doar cu privire la infracţiunea de furt. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 11.04.2018 s-a dispus reţinerea suspectelor Ş.F. şi C.R.M.  pe o perioadă de 24 de ore, până la data de 12.04.2018, ora 23:30. Urmare a solicitării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în data de 12.04.2018 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatelor C.R.M. şi Ş.F. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.04.2018”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Reamintim la începutul lunii martie, o sibiancă a sesizat poliția în legătură cu două femei care ar fi intrat în casa ei și i-ar fi furat 6.000 de lei și un card bancar. Vârstnica a fost abordată de o femeie care s-a prezentat la ușa apartamentului cu pretextul că desfășoară o campanie de promovare a unor produse pentru curățenie. Femeia i-a distras atenția sibiencei, timp în care o altă femeie a pătruns în locuință de unde a sustras suma de 6.000 de lei și un card bancar de pe care, ulterior, cele două au extras suma de 5000 de lei în mai multe rânduri, de la bancomate diferite, în condițiile în care codul PIN era notat pe un document aflat lângă card.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 782

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus