Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
26°C

FITS 2018 se apropie de sold-out. S-a scos la vânzare penultima serie de bilete

FITS 2018 se apropie de sold-out. S-a scos la vânzare penultima serie de bilete

De astăzi se pot achiziţiona bilete pentru încă 47 de reprezentaţii programate în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), eveniment ce se va desfășura în perioada 8 - 17 iunie 2018.

Printre noile evenimente - spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan – sunt mai multe producţii din sezonul românesc, anunță organizatorii FITS. Florin Piersic Jr. şi Marcel Iureş prezintă, în cadrul festivalului, producţia Teatrului ACT, "Stage Dogs". Doi actori de teatru. Două generaţii între care se cască o prăpastie. Povestea urmăreşte comunicarea dintre ei, îndeosebi în culise şi la cabină. Teatrul, univers magic pentru spectatorii fideli, se dovedeşte a fi o lume prea concretă, uneori. O lume guvernată de invidie, răutate, orgolii, meschinării. Încetul cu încetul, în spatele scenei, prietenia sau colegialitatea ajung să fie doar nişte vorbe goale, iar conflictul dintre cei doi protagonişti creşte până la paroxism.

Teatrul de Comedie aduce la Sibiu spectacolul "Fierarii", în regia lui Horaţiu Mălăele. Un fierar român află, după multă vreme, că fiul său este, de fapt, fiul unui ungur împins de al Doilea Război Mondial pe tărâm românesc. Dar nici nevasta ungurului n-a stat să-şi aştepte soţul, făcând, la rândul ei, un copil cu un rus aflat în trecere. În final, nici o soţie n-a trădat breasla soţului, iar graniţa dintre vinovaţi şi victime, precum şi aceea dintre naţii devin tot mai firave. Fierarilor nu le mai rămâne decât să-şi dea mâna şi să studieze împreună un arbore genealogic cu încrengături ruso-ungaro-române. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Valentin Teodosiu.

Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Ana Ciontea, Şerban Pavlu, Florentina Ţilea şi Richard Bovnoczki vin la FITS cu spectacolul Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale" Bucureşti, "Regele moare". "Mi-am spus că poţi să înveţi să mori, că poţi să-i înveţi pe alţii să moară. Acesta îmi pare lucrul esenţial pe care-l putem face, fiindcă suntem nişte muribunzi care nu acceptăm să murim" - motivează dramaturgul Eugene Ionesco naşterea piesei "Regele moare". Textul este cea mai caldă, înduioşătoare şi sinceră mărturisire a omului Eugene Ionesco despre marea întâlnire finală.

De asemenea, au fost puse în vânzare biletele pentru "Aller-Retour", spectacol de dans realizat de Gigi Căciuleanu Romania Dance Company - Bucureşti & Karma Dance Project - Paris. Ideea spectacolului a venit din drumurile dus-întors pe care renumitul coregraf le face între Bucureşti şi Paris, realizând spectacole în ambele oraşe. "Ne-am gândit că a venit timpul să unim forţele celor două companii independente, pentru a prezenta publicului ceea ce ne place şi avem în comun: dragostea pentru Mişcarea Dansată şi respectul faţă de Interpret. Spectacolul "Aller-Retour" nu este numai franco-român, ci şi profund european", a declarat Gigi Căciuleanu.

Aproximativ 3000 de bilete au fost achiziţionate pentru FITS 2018 până în acest moment, iar zece reprezentaţii din cele care au fost puse în vânzare în primul set sunt sold out: "Nunta" (13 iunie), "Copacul" (14, 15, 16 iunie), "Atsumori" (14 şi 15 iunie), "Micul Eyolf" (reprezentaţia din 16 iunie) şi "Ravel-Bolero: Cântecul dansului" (15 şi ambele reprezentaţii din 16 iunie).

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), de marţi până sâmbătă, între 11:00 - 18:00, şi duminică, în intervalul 10:00 - 14:00. Bilete online şi mai multe informaţii despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Preţul biletelor achiziţionate online, de pe site-ul festivalului, au acelaşi preţ ca la Agenţia Teatrală. Preţul biletelor achiziţionate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcţie de opţiunile de tipărire şi livrare alese de cumpărător.

Ultimul set de bilete va fi pus în vânzare pe 1 mai şi va conţine restul evenimentelor la care se percepe bilet pentru acces în cadrul FITS 2018. Tot la această dată va fi anunţat şi programul complet al evenimentelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Rafila Susai

Acum 6 ani

Dl Dragnea se ocupa de treburi importante care afecteaza toti oamenii de bine ai acestei tari ortodoxe dacice, i anume referendumul pentru familia normala traditionala, impacata cu Dumnezeu si cu legile Sale, si voua va arde de teatru si scalambaieli...
Raspunde

Flavius Troanca

Acum 6 ani

Decadenta, hedonismul si lipsa de credinta a strainilor vor lovi crunt orasul nostru prin acest festival fara moravuri, fara decenta si fara credinta. Biserica a aprobat aceste maimutareli??? Vrem orasul nostru inapoi, vrem liniste, vrem romanii nostri sa se bucure de acest frumos oras romanesc la implinirea a 100 de ani de la unirea inimilor romanesti care bat pentru traditie si credinta!
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Asa, si daca ar face in sfarsit o Catedrala Ortodoxa in Piata Mare, n-ar mai fi nici loc pentru saltimbanci. Sibiul - orasul sfant al romanilor ortodocsi, sa nu aiba biserica ca lumea....
Raspunde

B

Acum 6 ani

Stie cineva, va rog, cand se va rejuca Faust in Sibiu?
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 6 ani

Milioanele de bilete la FITS au fost vandute inainte sa fie descoperita Antarctica si salmonella!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus