Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Constantin Chiriac, propus pentru titlul de cetățean de onoare al județului

Constantin Chiriac, propus pentru titlul de cetățean de onoare al județului

Consilierii județeni vor vota săptămâna viitoare acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Sibiu lui Constantin Chiriac, directorul Teatrului național ”Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Proiectul de acordare a titlului de cetățean de onoare a fost inițiat de Comisia pentru cultură din cadrul Consiliului județean Sibiu. ”Domnul Constantin Chiriac este o personalitate recunoscută în plan local, național și internațional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul cultural, artistic, educativ, precum și managerial. Este o personalitate complexă, la care se adaugă trăsăturile morale care atestă că în activitatea sa s-a simțit și se simte răspunzător nu numai profesional, ci și în relațiile cu oamenii, ceea ce dă măsura angajamentului față de sine însuși și lumea în care trăiește, conferindu-i o autoritate morală care-i întregește identitatea. Prin susținuta sa activitate culturală și artistică a avut o contribuție majoră la dezvoltarea județului Sibiu”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre privind decernarea titlului de cetățean de onoare.

Constantin Chiriac s-a născut în 3 octombrie 1957 în localitatea Prisăcani din județul Iași și a studiat actoria la Universitatea națională de artă teatrală și cinematografică ”I.L. Caragiale” din București, absolvită în 1980. În 1993 a devenit director al Casei de cultură a studenților din Sibiu, iar din 2001 a preluat conducerea Teatrului ”Radu Stanca”. A interpretat roluri în 18 filme și aproximativ 50 de spectacole de teatru. A primit din partea președintelui României și Ordinul național pentru Merit în grad de Cavaler.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Andy- Făgăraş

Acum 5 ani

Asa sa dati la toate nulitatile titluri pompoase decat sa mearga gratis autobuzul sau mai stiu eu ce avantaje ce a facut neica nimeni asta sa il decorati ??????
Raspunde

???

Acum 5 ani

De ce nu al regiunii gastronomice?
Raspunde

ben

Acum 5 ani

Hahahahahahahahahahahahahahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus