Vineri,
07.05.2021
Innorat
Acum
17°C

Vă vedem din Sibiu. Protest ”stând în cap” în fața sediului PSD

Vă vedem din Sibiu. Protest ”stând în cap” în fața sediului PSD

Doru Apostol, recunoscut pentru ”coordonarea” marilor proteste de la Sibiu din februarie 2017, a stat în cap, duminică, în cadrul protestelor comunității Vă vedem.

Gestul lui Doru Apostol vine în contextul în care, la nivel național, s-a iscat o dezbatere pe tema festivismului unui eveniment din Pitești, județul Argeș - la Festivalul lalelelor o fetiță de vârstă preșcolară s-a dat peste cap în fața mai multor oficialități, printre care și premierul României, Viorica Dăncilă, fiind încurajată în acest sens deși nu avea nici dispoziția și nici condițiile necesare. ”Am încercat să nu o las singură pe fetița aceea. Mi s-a părut inuman ce i s-a cerut să facă. Adică genul acesta de exerciții le faci într-un cadru organizat, cu saltea, un tatami. Nu pot să uit vremurile de tristă amintire cu festivismul care se pare că a reînceput, de parcă suntem în Coreea de Nord. Eu, ca adult, mă pot opune unor lucruri. Un copil nu se poate opune”, declară Doru Apostol.protest in cap

El a decis să protesteze în acest mod alături de sibienii care, la prânzul zilei de duminică, au participat la cea de-a 118-a acțiune de tip ”sit in” în fața sediului PSD. ”A fost o verificare și pentru mine, să văd dacă mai pot face aceste exerciții. Era frumos dacă reușeam să stau de la început până la sfârșit în cap, dar nu am reușit decât două reprize de câte un minut, la început și la sfârșit. Mi se pare că toată societatea e cu susul în jos. Da, și cei care protestează. Căci scopul nostru nu este să protestăm, ci să ne trăim viața. Dar nu pot să stau într-o permanentă hărțuială”, mai afirmă Doru Apostol.

El crede că astfel de proteste inedite, ale unor indivizi sau grupuri restrânse, pot genera schimbări. ”Până și oceanul e format din picături. Este un efort de durată, fiecare facem cum putem”.

protest in cap 2

Sursa fotografiilor: Facebook / Rareș Helici

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 3 ani

Freak show!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

soros & company

Acum 3 ani

Bine ca a reusit! Bine ca nu s-a accidentat! ramanea hastagul fara lieder!
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Nu e corect! Fetita a pus capul direct pe asfalt ca asa e pe placul potentatilor politici si a celor de la Protectia Copllului!
Raspunde

Român mândru si liber

Acum 3 ani

Să mor de nu doare prostia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus