Marţi,
18.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Arbori tăiați în Pădurea Dumbrava. ”Nu e nimic ilegal, e vorba de o curățire normală a pădurii” FOTO

Arbori tăiați în Pădurea Dumbrava. ”Nu e nimic ilegal, e vorba de o curățire normală a pădurii” FOTO

Un sibian ne-a transmis fotografii cu mai mulți arbori tăiați în Pădurea Dumbrava, cerând explicații mai multor instituții cu privire la această situație. ”Într-un oraș și o zonă tot mai plină de cartiere rezidențiale și de automobile, cineva s-a gândit că singura pădure de lângă Sibiu, care este și rezervație naturală, poate fi "ciopârțită" puțin. Ar trebui să fie mult mai importantă sănătatea mediului și a populației, decât câștigul care poate fi obținut din tăierea acestei păduri. La drum e pusă frumos pancarta "În viitor, cine va avea pădure, va avea aur" și în spate, ferit de ochii lumii, are loc un măcel al naturii!”, susține sibianul.

Padure1

Directorul Direcției Silvice Sibiu, Robert Blaj, a declarat pentru Turnul Sfatului că nu este vorba de o tăiere ilegală, ci de o curățire a pădurii. ”Vă asigur că nu este nimic ilegal acolo. Pădurea Dumbrava este foarte veche, și periodic trebuie retrași arborii uscați, pentru a curăța pădurea. Astfel de acțiuni avem programate în perioada viitoare și în zona monumentului eroilor. Sunt acțiuni normale, făcute cu scopul de a proteja pădurea”, a declarat Robert Blaj.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Pepe

Acum 3 ani

Alt cap pătrat care da din colt in colt. Se taie copaci sănătoși ca de cei uscati nu au nevioie.Astia te mint in fata.Sint multi copaci care erau sănătoși si iau tăiat.
Raspunde

drujbar

Acum 3 ani

bah, nu sunt impotriva taierilor de copacii, dar sa se faca ca la carte, tai unul mai gros, calculezi cum sa cada pe cati mai putini copacii tineri, la noi invers sa doboare cat mai multi, daca nu esti in stare sa calculezi traiectoria de cadere, taiel pe bucatele de la varf in jos, daca nici asa lasati profesionisti, daca avem !!! din poza se vad cativa mai grosi, dar o gramada subtiri. unele taieri se fac si pentru luminis sa permita altora mai tineri sa creasca, dar sub indrumarea unui specialist silvic daca nu marcati dinainte sau mai usor marcati dupa taiere !!! lasati exportul de lemne dati la populatie sau pentru industria interna 100% romaneasca.
Raspunde

...

Acum 3 ani

Cate lemne sunt acolo nu ajung pentru un transport la Sebes...
Raspunde

???

Acum 3 ani

Ar fi frumos sa stim identitatea observatorului. Poate beneficia de cateva sfaturi, pe viitor.
Raspunde

Sofer

Acum 3 ani

Poate taiati copaci inclinati de pe marginea drumului sibiu-rasinari mai ales ca este frecventat de biciclisti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus