Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

O sută de sindicaliști din sistemul medical sibian protestează la București

O sută de sindicaliști din sistemul medical sibian protestează la București

Sindicaliștii din sistemul medical sibian au plecat în această dimineață spre Capitală, acolo unde vor protesta în fața Ministerului Sănătății. Aceștia cer ca plafonul de 30% pentru acordarea sporurilor în unitățile medicale să fie înlăturat.  

Adăugarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor în unitățile medicale a provocat discuții aprinse în sistemul sanitar încă de la mijlocul lunii martie. Sindicaliștii cer să fie înlăturat, întrucât mai multe categorii de angajați au de suferit de pe urma acestui plafon.

„Suntem aproape 100 de persoane și în scurt timp vom ajunge la București. Am povestit un pic cu o parte dintre manageri despre întâlnirea lor de acum câteva zile din Capitală, dar mare lucru nu s-a pus în practică. O să vedem astăzi ce se întâmplă. Eu sper să se modifice regulamentul de sporuri, pentru că aici se poate rezolva ceva. Salarizarea nu se mai poate modifica doar dacă e întoarsă în Parlament, dar regulamentul de sporuri poate fi schimbat. Aici e problema mare. Această tăiere influențează mai multe categorii de angajați, în sensul că le scade salariile”, spune Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.

Conform liderului sindical, dacă lucrurile nu vor fi rezolvate în urma mitingului, se va intra în conflict de muncă, respectiv grevă.

 

Foto: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus