Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Poziția oficială a conducerii Aeroportului la incidentul de securitate: ... temă de dispută politică

Poziția oficială a conducerii Aeroportului la incidentul de securitate: ... temă de dispută politică

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu a transmis joi un comunicat de presă prin care explică incidentul de securitate petrecut acum o lună.

De asemenea, conducerea AIS explică și de ce situația a fost făcută publică tocmai acum.

”Ca urmare a aparițiilor în presă referitoare la evenimentul de securitate produs la sfârșitul lunii martie la Aeroportul Internațional Sibiu, respectiv pătrunderea neautorizata în perimetrul aeroportului a două persoane prin escaladarea gardului de protecție al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, dorim să precizăm următoarele:

Perimetrul total care face obiectul măsurilor generale de securitate este de aproximativ 193 hectare (1.930.000 mp), fiind protejat cu un gard cu o lungime de aproximativ 9,4 km și înălțime de 2,5 m, prevăzut cu sârmă ghimpată.  Gardul are drept rol separarea fizică dintre zonele publice și cele destinate operațiunilor aeriene, fiind un prim element de limitare a accesului persoanelor neautorizate.

Acest perimetru este supravegheat prin intermediul unui sistem închis de televiziune, la care se adaugă posturi fixe și mobile de pază și patrule. La intrarea neautorizată în acest perimetru se declanșează automat procedurile de răspuns și alarmare și personalul specializat intervine conform unor protocoale de securitate stricte. Trecerea neautorizată de acest gard nu pune în mod direct în pericol securitatea aeronavelor, platformelor de zbor sau pasagerilor.

Sistemul de securitate al Aeroportului Internațional Sibiu este compus dintr-un cumul de măsuri ce concură la asigurarea securității activităților de aviație civilă de pe aeroport focusat pe zonele cele mai sensibile, respectiv cele accesibile pasagerilor după controlul de securitate și platforma de parcare a aeronavelor, toate măsurile fiind în conformitate cu Regulamentul CE 300/2008 privind norme comune în domeniul securității aviației civile și Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor valorilor și protecția persoanelor.

În cazul incidentului menționat, cele două persoane au sărit gardul la aproximativ o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor și au fost oprite și identificate conform procedurilor de securitate, înainte ca acestea să acceseze zonele sensibile mai sus menționate, dovedind faptul că sistemul de securitate funcționează eficient și conform standardelor. Incidentul a fost raportat deîndată , așa cum cer procedurile în vigoare, Poliției Transporturi (care a luat măsurile legale) și Autorității Aeronautice Civile Române.
În aceste condiții, considerăm că transformarea unui incident de securitate regretabil, dar minor, petrecut în urmă cu o lună, în temă de dispută politică sau administrativă este nepotrivită și fără urmări constructive.

De asemenea, orice legătură între o astfel de întâmplare și viitoarele evenimente internaționale de anul viitor de la Sibiu este neavenită și lipsită de suport real, dispozitivele de securitate ale aeroportului fiind cu totul diferite de cele de protecție ale aeronavelor sau persoanelor care călătoresc cu regim special.

Asigurăm pasagerii și companiile aeriene că standardele de securitate sunt pe deplin respectate pe aeroportul din Sibiu și nu există niciun motiv temeinic de îngrijorare”, a transmis conducerea AIS Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ion al Ionului

Acum 4 ani

Mă Fane, cum pana mea măsori perimetrul (lungime) în hectare (arie)?
Raspunde

dex - vezi definitia 2 si 3 Ioane

Acum 4 ani

PERIMÉTRU, perimetre, s. n. 1. (Mat.) Suma lungimilor laturilor unui poligon; linie închisă care mărginește o suprafață. 2. Suprafață cuprinsă într-un perimetru 3. Teren mărginit de o linie închisă. – Din fr. périmètre, ngr. perímetros, germ. Perimeter.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus