Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Ce facem în weekend-ul prelungit

Ce facem în weekend-ul prelungit

În weekend-ul 27 aprilie - 1 mai vremea va fi foarte frumoasă iar activitățile nenumărate. De la cel mai intens meci de baschet al sezonului până la o baie în lacurile sărate de la Ocna Sibiului, programul pentru minivacanța de 1 mai va cuprinde activități dintre cele mai variate.

Vineri, 27 aprilie

Festivalul Grădinilor îi așteaptă pe vizitatori cu unele dintre cele mai frumoase și parfumate flori, în Piața Mare, până duminică inclusiv.

După-amiaza este dedicată evenimentelor culturale, iar de la ora 18:00, la Librăria Habitus, Constantin Chiriac de întâlnește cu Silviu Purcărete, într-o nouă ediție a conferințelor FITS. De la ora 19:00, la Sala Thalia este programat un Recital Cameral, iar la Teatrul Național Radu Stanca se joacă „Mărie, Mărie”, un tribut adus Mariei Tănase.

Mai mult, pentru cei care vor să facă o excursie, la un drum de o oră, la Alba Iulia va fi gazda unor evenimente create pentru albaiulieni dar şi pentru turişti. Unul dintre acestea este Festivalul Roman Apulum, care în acest an ajunge la a şasea ediţie şi se va desfăşura în perioada 27 aprilie – 1 mai. Evenimentul va avea și o temă specială: începuturile poporului român. Programul festivalului poate fi consultat AICI.

festival alba iulia

Sâmbătă, 28 aprilie

Lacurile de la Ocna Sibiului sunt deschise toată minivacanța pentru cei care doresc să facă prima baie înainte de deschiderea oficială a sezonului. Intrarea este gratuită, dar vizitatorii se vor putea bucura doar de lac și plajă, fără terasele deschise în mod normal în complex.

namol foto ocna sibiului - lacurile naturale

Dimineața, micuții sunt așteptați din nou la atelierele Teatrului Gong, atât de la ora 10:00 cât și de la ora 12:00. Tot la Teatrul pentru Copii și Tineret, de la orele 11:00 și 18:00, se joacă spectacolul „Aventurile lui Pinocchio”.

De la ora 17:00, iubitorii galben-albaștrilor sunt așteptați la Sala Transilvania, la cel mai intens meci al sezonului - CSU Sibiu vs U BT Cluj. Rezultatul acestei partide va decide cine rămâne pe locul I în clasament.

Teatrul Național Radu Stanca invită din nou sibienii la o doză de cultură. De la ora 19:00 se joacă „Ostatic la Mătușica”.

Duminică, 29 aprilie

„Aventurile lui Pinocchio” se joacă și duminică, de la ora 11:00, la Teatrul Gong.

foto-pinocchio-paul-baila (55)

Cultura umple din nou programul de seară, iar de la ora 19:00, la Sala Thalia, va fi pusă în scenă Gala Internațională de Balet. Spectacolul este dedicat celebrării Zilei Europei, iar programul va cuprinde momente coregrafice prezentate de dansatori ai operelor, teatrelor și companiilor de profil din țară.

De la aceeași oră, la Teatrul Național Radu Stanca se joacă „20 noiembrie”, în regia lui Eugen Jebeleanu.

Luni, 30 aprilie

Faust revine luni pe scena Fabricii de Cultură, de la ora 19:00. Spectacolul care i-a adus nenumărate aprecieri Ofeliei Popii pentru modul în care îl interpretează pe Mephisto are o durată aproximativă de două ore, este prezentat cu supratitrare în limba engleză şi nu este recomandat celor sub 16 ani. Prețul unui bilet este 30, respectiv 50 de lei.

faust-030611-s-marcovici-0282

Marți, 1 mai

De Ziua Muncii, Shopping City Sibiu organizează o petrecere cu bucate tradiționale, dansuri populare și ateliere de creație pentru copii. De dimineață și până seara, zona Galeriei Carrefour îi va atrage pe sibieni cu arome irezistibile de pâine caldă, brânzeturi și dulciuri de casă. Tradiția se va regăsi și în porturile populare sau ceramica lucrate migălos de meșterii din regiune.

Între orele 11:00 - 14:00, cei mici vor învăța cum să protejeze natura și vor descoperi diferite specii de flori. Copiii le vor putea planta, apoi, în ghivece, pe care le vor decora și le vor lua acasă.

La final, vor fi răsplătiți cu o porție delicioasă de hencleș, plăcinta săsească tradițională. Toți vizitatorii vor fi invitați la degustarea ce va începe la ora 14:00. Călușarii din Rășinari, ansamblu de dansuri populare cu o vechime de peste 40 de ani, le va aduce aminte vizitatorilor de obiceiurile străbune începând cu ora 15:00.

Mai multe detalii despre programul spectacolelor de 1 Mai pot fi găsite pe site-ul Shopping City Sibiu, precum și pe pagina de Facebook.

Asociația Tură în Natură petrece ziua muncii anul acesta la Monumentul de pe Dealul Gușteriței, cu o priveliște superbă, specialități culinare pregătite de echipa SyndicatGourmet, bere de la 1717 Bere Artizanală și muzică de vară marca The Hipodrome Of Music. Totul după o drumeție sau o ieșire cu bicicleta pe traseele marcate de Tura-in Natura. Plecarea în tura de biciclete este la ora 12:00 de la intrarea în curtea bisericii evanghelice Gușterița.

1mai gusterita

Faust este reluat și de 1 mai, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură. Programul Cinematografului Arta Sibiu poate fi consultat AICI.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus