Vineri,
24.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

TSTV Ovidiu Spătari: Din urmă nu prea vine nimeni. Noroc cu vecinii

TSTV Ovidiu Spătari: Din urmă nu prea vine nimeni. Noroc cu vecinii

Lipsa specialiștilor în domeniul drumurilor este semnalată de directorul societății Drumuri și Poduri Sibiu, Ovidiu Spătari, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. ” Societatea mai are încă societăți bine pregătiți pe domeniul drumuri. Din păcate, din urmă nu prea vine nimeni. În Sibiu totuși Universitatea menține să zic o sursă de specialiști pentru societățile din platforma industrială, iată că pe partea de construcții drumuri, neavând o astfel de specializare lucrurile merg mai greu puțin. E o problemă permanentă. Avem norocul de a avea încă colegi care au o anumită vechime, o anumită experiență. Ne confruntăm cu aceiași problemă cu care se confruntă toate societățile din domeniu. (…) Noroc cu vecinii. Vă spun, de exemplu avem o echipă din zona Brezoi, Vâlcea de care suntem foarte mulțumiți. Sunt oameni pregătiți, sunt foarte OK, nu e nicio problemă”, a declarat Ovidiu Spătari în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

SC Drumuri și Poduri Sibiu împlinește în acest an 50 de ani de funcționare, iar șoseaua ”emblemă” a societății va beneficia de un ”cadou”. ”Drumul spre Păltiniș pus în funcțiune în 1977 și este cea mai reprezentativă lucrare a societății noastre. Sigur, sunt și alte drumuri, dar aici pe lângă locație, a fost nevoie de lucrări complexe, de artă chiar. Astăzi drumul se află într-o stare de funcționare foarte bună. Avem în continuare programe de modernizare a lui și este lucrarea reprezentativă a societății”, a spus Spătari.

Pentru prima dată se va folosi în județ soluția de deszăpezire cu clorură de calciu, iar drumul Sibiu – Păltiniș va beneficia de ea. ”Eu intenționez ca de anul acesta, cel puțin pe sectorul de drum Sibiu – Păltiniș să introducem această deszăpezire folosind clorura de calciu. E un material chimic despre care se spune că nu are probleme de mediu și nu este coroziv. Din păcate este foarte scump, dar societatea îl va încerca pe Sibiu – Păltiniș dar e un drum extrem de circulat mai ales iarna și vrem să vedem ce se întâmplă”, a mai spus Ovidiu Spătari.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/VXho8Gh1zqw

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Bogdan

Acum 3 ani

Extrem de amuzant cum e explica acest domn cum stau lucrurile in timp ce el conduce o societate capusa care nu ar avea nici o sansa pe piata libera. La fel ca DPC daca acesti oameni nu ar beneficia de bani de la stat ar disparea in maxim 6 luni. Pe mine ma amuza cum incearca cei de la PSD sa dea in presedinta Campean dar nimeni nu ia pur si simplu bugetul acestei societati sa compare cifrele cu ce se intampla in piata reala si sa arate cum se toaca banii judetului. Bine, stiu si cei de la PSD ca astia de la drumuri sunt vaca de muls a CJS si doar nu o sa omoare gaina cu oua de aur!
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

Cine sa vina si din urma daca noi suntem de la coada vacii,adica ultimii.
Raspunde

fym

Acum 3 ani

Domnu'Bratu, 'Societatea are societati pregatiti' va rog remediati dezacordul. Domnule Spatari, DR. in electronica, manager de societate de contructii drumuri si poduri cum pueti spune ca de o solutie tehnica pentru dezapezire ca 'se spune ca nu afecteaza mediul' ? Speram sa aveti un stdiu de impact pentru mediu, documentatie etc daca tot o folositi intr-o zona care ar trebui protejata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus