Marţi,
07.07.2020
Innorat
Acum
16°C

Piețe Sibiu SA propune reducerea tarifelor cu 30% în cel mai aglomerat cartier al orașului

30 Aprilie 2018 17:58

Piețe Sibiu SA propune reducerea tarifelor cu 30% în cel mai aglomerat cartier al orașului

Deoarece pe tot parcursul anului trecut, gradul de ocupare a fost sub jumătate, conducerea societății Piețe Sibiu SA propune reducerea tarifelor cu 30% pentru piața care deservește cel mai dens cartier al Sibiului.

Propunerea de reducere a tarifelor pentru închirierea tarabelor din Piața Rahova este supusă de administrația locală consultării publice, la propunerea conducerii SC Piețe Sibiu SA, societatea Consiliului local care administrează piețele din oraș. “La o analiză a gradului de ocupare a spațiilor din piețele agroalimentare, s-a constatat că gradul de ocupare al spațiilor din Piața Rahova în anul 2017 a fost scăzut, respectiv am avut un grad de ocupare de 45%. Menționăm că și după reducerea stabilită conform Metodologiei privind pregătirea și organizarea licitațiilor pentru închirierea spațiilor, terenurilor și meselor din piețele aparținând domeniului public al municipiului Sibiu, spațiile din Piața Rahova au rămas neadjudecate. Având în vedere cele menționate, considerăm necesară micșorarea tarifelor practicate pentru spațiile din Piața Rahova cu 30% la prețul de strigare“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre de Consiliu local, supus dezbaterii publice.

Anexa care însoțește raportul prevede, însă, același tarif de 14,5 lei/zi pentru închirierea unei mese de beton, acesta fiind cel mai ridicat tarif practicat în piețele din Sibiu (14,5 lei/zi costă și închirierea unei mese de beton în Piața Cibin, șapte lei/zi – în Vasile Aaron). Cu toate acestea, aceeași anexă include prețuri scăzute la închirierea spațiilor comerciale din respectiva piață. Spre exemplu, spațiile construite din zidărie, aluminiu sau PVC cu o suprafață de cel mult 50 de mp sunt propuse a fi închiriate la prețuri de 1,75 lei/mp/zi, față de 2,5 lei/mp/zi în prezent.

Piața Rahova are aproape 140 de mese destinate închirierii pentru vânzarea de legume și fructe, opt mese pentru flori și alte 15 spații comerciale.

Sibienii care au propuneri sau sugestii referitoare la reducerea tarifelor sunt invitați de administrația locală să le transmită în scris Centrului de informații pentru cetățeni din cadrul Primăriei Sibiu sau, on-line, la adresa pms@sibiu.ro.

Descarcă de aici Proiectul de reducere a tarifelor în Piața Rahova

Foto: arhiva TS

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

La ce conditii ofera tovarasu birt e mai bine sa le ofere gratis.Iarna ingheata oamenii acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus