Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Dan Barna: Liviu Dragnea se pregătește să ne dea brânci din trenul Uniunii Europene

Dan Barna: Liviu Dragnea se pregătește să ne dea brânci din trenul Uniunii Europene

După ce Comisia Europeană a publicat astăzi propunerea pentru viitorul buget al Uniunii Europene, președintele USR, Dan Barna, concluzionează că cifrele sunt încurajatoare, însă politica dusă de PSD-ALDE este îngrijorătoare. ”Bugetul total de 1,279 miliarde este pe măsura ambiţiilor şi reuşeşte să acopere şi aproximativ 50% din gaura generată de Brexit printr-un nou sistem de resurse proprii, care include şi creşterea contribuţiei statelor membre la 1.114% din PIB faţă de 1% cât a fost până acum. Deşi va exista o micşorare a fondurilor pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, Uniunea Europeană demonstrează că reuşeşte să se adapteze la cerinţele actuale şi să meargă mai departe consolidată. Vor fi mai mulţi bani pentru cercetare şi inovare, inclusiv pentru mediul digital, fonduri duble pentru Erasmus+, semnificativ mai mulţi bani pentru securitate şi apărare, precum şi pentru politicile de mediu”, spune Dan Barna.

Liderul USR consideră însă că din cauza lui Liviu Dragnea, riscăm să fim ”debarcați” din Uniunea Europeană. ”Tot astăzi, Comisia Europeană a propus şi înfiinţarea unui mecanism prin care să poată suspenda sau tăia fondurile europene destinate statelor membre care încalcă statul de drept. Într-o perioadă în care UE dă noi semne de sănătate, România se află într-un asediu continuu din partea guvernării PSD-ALDE. Din cauza lui Liviu Dragnea şi a acoliţilor săi, ne aflăm exact în calea mecanismului propus astăzi, tocmai în momentul în care intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE şi a Summit-ului Consiliului European de la Sibiu. Episoadele repetate în care PSD-ALDE măcelăresc justiţia şi statul de drept în România de dragul lui Liviu Dragnea şi a celor ca el ne pot arunca deja în afara Uniunii Europene în plan financiar”, atenționează Barna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

banul la ban

Acum 5 ani

Ca ne da branci, il doare la bracinar....cica vor sa investeasca evreii in fondul suveran de investiţii....
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

Voi că Opoziție ce păziți?Repet încă o dată USR nu este structurat în teritoriu la nivelul organizației secției de votare până în cel mai îndepărtat cătun,nu căutați să aveți oameni din toate structurile sociale și profesionale! Numai cu proteste și câteva conferințe de presă nu se câștigă alegerile!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Eu nu stiu ce pazesc astia de la USR, Nicolae. Dar te intreb ce pazesti tu. E bine cu PSD? Daca da, felicitari, ai castigat un post la Stat. Daca nu, ce faci tu, concret, pentru a fi lucrurile mai bune? In caz ca nu te-ai prins, aici nu e o treaba intre PSD si USR. E problema noastra, a tuturor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus