Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Școală cu sapa în mână: peste 650 de elevi, la plantat de pomi și legume

Școală cu sapa în mână: peste 650 de elevi, la plantat de pomi și legume

Elevii unor școli din satele Sibiului, precum și a două unități din Sibiu și Mediaș, au fost implicați într-un proiect demarat acum doi ani: acela de a planta, primăvara, diferiți pomi fructiferi, dar și legume.

Scopul proiectului demarat în 2016, cu o singură școală, este acela de a învăța copiii cum se cultivă fructele și legumele și ”să aprecieze mai mult hrana pentru obținerea căreia depun și ei eforturi în mod direct”, susțin reprezentanții Consiliului județean Sibiu, inițiatorii acestui proiect. ”În grădinile școlilor, elevii au plantat butași de pomi fructiferi (meri, peri, pruni, cireși), dar și zmeur, coacăz, căpșuni, răsaduri de legume (roșii, varză, ardei), precum și viță de vie. Acțiunile au loc în cadrul Programului pentru școli al României, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 640/2017 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu”, detaliază reprezentanții CJ Sibiu. 654 de elevi au lucrat la plantat, cei din Mediaș, Racovița și Marpod lucrând în grădinile înființate de anul trecut. „Acțiunea este binevenită și îi ajută pe elevi și să lucreze în echipă. Elevii de clasa a IV-a au pus în practică atât ce au învățat la matematică - prin măsurarea distanțelor de plantare - cât și cunoștințele de la științele naturii. Tot ce am plantat anul trecut s-a prins, așa că am dorit să continuăm și în acest an”, spune Sanda Briciu, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 5 Mediaș, potrivit unui comunicat remis redacției de către CJ Sibiu.

Activitățile de plantare au implicat 654 de elevi din următoarele unități de învățământ : Școala Gimnazială „G.D Teutsch” Agnita, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Alțâna, Școala Gimnazială „Corneliu Păcurariu” Micăsasa, Liceul Tehnologic Mârșa, Școala Gimnazială Nr. 5 Mediaș, Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu, Școala Gimnazială Marpod, Școala Gimnazială Rîu Sadului şi Şcoala Gimnazială Racoviţa.
Costul uneltelor, al butașilor și răsadurilor folosite este de peste 16.000 de lei, fiind suportat din fondurile CJ Sibiu. Potrivit autorităților județene, acest proiect are în vedere și anul 2019, când Sibiu va purtat titlul de Regiune Gastronomică Europeană.

 

Sursa foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus