Vineri,
30.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Mircea Cazan se interesează de protocoalele instituțiilor statului cu SRI. ”Am cerut clarificarea tuturor protocoalelor”

Mircea Cazan se interesează de protocoalele instituțiilor statului cu SRI. ”Am cerut clarificarea tuturor protocoalelor”

Senatorul PNL Mircea Cazan a transmis trei interpelări prin care cere detalii cu privire la protocoalele de colaborare pe care SRI le are sau le-a avut cu toate instituțiile statului. Parlamentarul se interesează dacă în anul 2009 Direcția juridică și de relații ale companiei Romtelecom SA la acea dată, Telekom acum, a fost înregistrat un document ce a fost remis de către Serviciul Român de Informații, prin directorul adjunct Dumitru Cocoru, către doamna Monica Stănescu, KA Manager pentru SRI. Dacă respectivul document se referea la încheierea unui „acord de cooperare în domeniul securității sistemelor informatice și de comunicații”. Acest document urma să fie semnat și a și fost semnat între Institutul pentru Tehnologii Avansate ITA, structură militară secretă a SRI, și SC Romtelecom SA. De asemenea, senatorul deține informații și solicită lămuriri suplimentare și în legătură cu un acord/protocol între SRI și compania națională Poșta Română, scrie Antena3.ro. O solicitare cu conținut asemănător în vederea declasificării respectivelor protocoale îi este adresată într-un document distinct, pe care îl postăm de asemenea, și primului ministru Viorica Dăncilă. „Am făcut o interpelare către doamna prim-ministru prin care am cerut clarificarea tuturor protocoalelor sau acordurilor de colaborare între Guvern, agenții cu SRI. Concret către domnul ministru Cojocoaru este o întrebare dacă există acordul în care Ministerul Comunicaților este acționar majoritar sau 100%: Romtelecomul și Poșta Română”, a declarat senatorul.

Cazan i-a solicitat premierului Violeta Dăncilă să nominalizeze  ”concret toate acele entități juridice de interes public ce au încheiat astfel de acorduri/protocale de cooperare în principal cu SRI, dar si cu alte structuri de informații ale statului”.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

lacrimi si durere pentru ziaristica în cădere.

Acum 3 ani

Doamne, ce bucurie, ce fericire, ce implinit ma simt . Dar, zic si eu, nu era mai usor sa il intrebe pe unul Tolontan ? sau sa citeasca ziarele ?
Raspunde

Nico Leta

Acum 3 ani

Doamne ce ne am face fara Mirciulica - am plange toata ziua ? ... de bucurie c-am scapat de dansu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus