Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Polițiștii sibieni intensifică acțiunile de control și conștientizare în trafic

Polițiștii sibieni intensifică acțiunile de control și conștientizare în trafic

Polițiștii sibieni intensifică în această perioadă controalele în trafic și acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

Principalele obiective ale acțiunilor vizează combaterea încălcării regimului legal de viteză, a depășirilor neregulamentare, a neacordării de prioritate și, nu în ultimul rând, a indisciplinei pietonilor. Acțiunile vor avea loc în perioada 7-13 mai.

Un accent deosebit va fi pus pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului astfel încât polițiștii rutieri vor testa alcoolscopic toți șoferii opriți în trafic, indiferent de motivul opririi.

Pe parcursul activităților, vor fi utilizate toate dispozitivele de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, dispozitive care vor fi întâlnite pe toate categoriile de drumuri din județ.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere...

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 839

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Oare pe cei ce opresc in giratorii,intersectii sau alte locuri unde obstructioneaza vizibilitatea nu-i vede nimeni! Sau e treaba primariei,ca atunci inteleg de ce se intapla toate astea! Ar trebui facute multe lucruri pentru a se circula bine in oras,foarte ulte lucruri dar din pacate nu se face mai nimic.
Raspunde

McD

Acum 5 ani

..pai da... in Romania dupa 300km esti obosit ca si cum ai conduce in Austria sau Germania 800-1000km...logic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus