Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Copilul tău este în siguranță acasă? Cu sprijinul ENGIE, 300 de elevi sibieni au învățat să se ferească de accidente atunci când folosesc gazul și electricitatea

Copilul tău este în siguranță acasă? Cu sprijinul ENGIE, 300 de elevi sibieni au învățat să se ferească de accidente atunci când folosesc gazul și electricitatea

Părinții a 300 de copii de clasa a IV-a din județul Sibiu au o grijă mai puțin. Copiii lor știu să folosească în condiții de siguranță gazul și electricitatea, datorită programului “Întâlnire cu energia”. Organizat în mai multe școli gimnaziale din Sibiu, Șura Mare, Cristian și Mediaș, programul este derulat de ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale.

foto 5

Prin intermediul a două lecții interactive, cei mici au luat parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată chiar de către o elevă, participantă la prima ediție a programului, în 2007. De curând, odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, Metano și-a făcut un nou prieten – Electro. Lecţiile au vizat tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până acasă, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

foto 6

„Elevii mei au învățat mai mult decât noțiunile despre energie, ei au aflat ce înseamnă o prietenie și cum putem să ne acceptăm chiar dacă suntem diferiți. Cea dintre Electro și Metano este specială pentru că ei nu se pot întâlni niciodată, prietenia lor respectă niște reguli pentru a ajuta oamenii să fe în siguranță”, a spus Manuela Vrancea, cadru didactic Școala Gimnazială nr.4, Sibiu.

Foto 1

Programul “Întâlnire cu energia” va ajunge în 75 de școli din București şi judeţele Constanța, Argeș, Buzău, Iași, Sibiu, Călărași și Ialomița. Elevii au șansa și de a pune în practică cunoștințele acumulate și de a propune, în cadrul concursului “Câștigă cu Metano și Electro”, proiecte care să vină în sprijinul comunității lor. ENGIE Romania va sprijini implementarea a două dintre proiecte cu o finanțare în valoare de 10,000 RON pentru fiecare.

„Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XII-a, este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație. Lansat în 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a. Aproximativ 150 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, dedicând peste 3,000 de ore de voluntariat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus