Duminică,
25.07.2021
Parțial Noros
Acum
28°C

România e PSD. Din păcate

Am asistat săptămâna trecută la un discurs al liderului USR, Dan Barna, la Sibiu. Pare a fi unul din puținele exemplare din politică ce mi se pare că exprimă onestitate. Chiar cred că e un om de bun simț, de bună credință. Poate mă înșel, dar până acum așa l-am simțit.

L-am auzit însă explicându-se sibienilor cum a rezolvat Uniunea Europeană problema statului de drept în România. Comisarul european Vera Jourova a propus și s-a aprobat o condiționare a achitărilor fondurilor europene de integritatea statului de drept. Dacă PSD-ul mai atacă structura instituțiilor statului, banii europeni nu vom mai veni în țară, sună explicația. Deci e gata. Plecăm acasă, totul e rezolvat. PSD, susținea Barna, nu-și va permite să fie partidul care va opri accesul fondurilor europene în țară. În consecință, va opri acțiunile anti-justiție, anti-stat de drept.

Barna a gândit precum un politician care știe ce înseamnă Uniunea Europeană și mai ales câtă nevoie are România de statele europene. Ignorând total ce se întâmplă cu adevărat în țară. Ignorând cu desăvârșire modul de a gândi a cel puțin 40% din cei care ies de regulă la vot.

Social-democrații, în schimb, merg pe cu totul alt discurs, pentru un cu totul alt public. Sunt convins că dacă mâine Uniunea Europeană va bloca banii pentru România, social-democrații vor porni de urgență mașina de propagandă anti-europeană: ”După ce le-am înghițit toate porcăriile, după ce le-am cumpărat toate produsele, după ce ne-au plătit cu salarii mizerabile, după ce am fost piața lor de consum ne dau în șuturi afară. Să le spunem că nu avem nevoie de ei. România e un stat independent, național, mândru, care nu are nevoie de nimeni. Să iasă afară toate multinaționalele!”, vor spune toate trâmbițele de partid.

Acest discurs există în mințile multor români. Oameni care văd doar partea goală a paharului, uitând sau minimalizând toate avantajele de care au beneficiat de pe urma Uniunii Europene. Oameni care n-ar avea probabil nicio problemă să stea la coadă la vize. Oameni care ar prefera să muncească mai repede la Ilie Carabulea decât la Continental.  Oameni care ar prefera de o mie de ori ieșirea din prevederile legislației europene, în favoarea celei românești. Autentice.

Deja vedem că problemele care apar nu aparțin Guvernului sau programului de guvernare. Ele țin de Banca Națională, de Institutul Național de Statistică, de comisarii europeni care vor răul României, de statul paralel. Dușmani peste tot.

Veți spune că nu toată România e așa. Că sunt oameni care văd lucrurile cu totul altfel. Sunt de acord, dar sunt doar insule de anormalitate. Ei sunt, din păcate, ecxepția de la regulă.

Anormal e ce fac cei care se căznesc voluntar de vreo zece ani să pornească mocănița. Probabil că Soros îi mână în luptă, altfel nu există vreo explicație. Să tragi an de an de un proiect de care statul își bate joc. Sunt două-trei instituții ale statului care, dacă ar dori, ar putea porni un proiect turistic extraordinar pentru Sibiu. N-o fac din indiferență, rea-credință și prostie. Noroc că există două duzini de voluntari nebuni.

Anormal e ceea ce face Fundația Comunitară Sibiu, care se îneacă în fiecare an în zeci de proiecte, încercând puțin să limpezească mintea românului. Mic și mare, deopotrivă. Maratonul realizează mai mult pentru Sibiu decât a făcut în 10 ani toată Direcția Județeană de Sport Sibiu. Iar proiectul Științescu e mai mult decât ar putea înțelege vreodată ministrul Educației.

Anormali sunt câțiva doctori care se încăpățânează să salveze vieți acolo de unde statul și-a luat de mult timp mâna. Strâng bani, aduc doctori din afară, salvează copii. Pe care îi vezi din păcate a doua zi, abandonați la Pediatrie. Dar asta e altă poveste...

Sibiu, departe de a fi buricul României, poate edita un mic ghid al românilor anormali. Oameni care nu gândesc precum majoritatea. Oameni care se încăpățânează să creadă în lucruri imposibile. Să gândească liber, să aibă timp și pentru cei din jurul lor. Așa cum mulți politicieni nu sunt în stare. Ce se va întâmpla cu ei când propaganda va porni campania anti-UE? Vor pleca.

Diferența dintre ei și majoritatea e că anormalii României vor fi primiți cu brațele deschise oriunde în Europa sau în lume. Sunt capabili, au CV, au creier, au experiență și au inimă. Restul?

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

sibian afectat

Acum 3 ani

Astazi consemnam o atitudine pozitiva a sibianului din presa Alin, cel care mai mult de zece ani a murdarit mesajele catre cititori cu articole la comanda, pe bani si interese . Nu e tarziu nici acum sa-si revina, va gusta impreuna cu noi amarul unei lumi plina de hoti, mincinosi si invartiti !
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Sibiul e o Românie mica im oglinda, cu bune si cu rele. Există oameni buni si rai peste tot, cum si in Sibiu exista corupti si incompetenți im toate partidele. Sigur ca exista cateva inițiative lăudabile dar sa fim seriosi, Ilie Carabulea e emblematic pentru Sibiu, nu proiectele enumerate mai sus.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rosu

Acum 3 ani

Tot de vreo zece ani le zic celor de la Mocanita: daca era rentabil, de mult isi baga cine va banii in proiect. Da nu e! Nici peste zece ani nu se vor inghesui turistii sa mearga cu viteza melcului si sa admire vechile cladiri ale "colectivelor"comuniste pe Valea Hartibaciului. Poate daca aduceti bizoni si faceti excursii cu vanatori....
Raspunde

S

Acum 3 ani

Ah nu, nu plecam, luptăm pentru Sibiu, nu pentru România. Daca alți români, din alte zone, vor sa o distrugă, nu trebuie să-i mai lăsăm să târască după ei Sibiul.
Raspunde

S

Acum 3 ani

@ion Ionescu Sigur că da, Românie in miniatura...când PSD a avut 19% in oraș și 28% pe județ As fi vrut sa vad procente din astea și pe țară. Mai puțin tipic Romania sunt doar zonele cu unguri majoritari, uneori nici alea, mai ales că sunt mai sărace decât Sibiul. Carabulea nu e mai emblematic decât proiectele alea. Eu știu mai.multi oameni de genul celor care se implica in proiecte sau au mentalitatea aia decât oameni ca carabulea. E vorba de și de generații.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Eu cred ca ai uitat ca actualul Pnl a fost aliat cu Psd in USL, iar fostul Pd, contopire acum in PNL, a fost o parte a Psd. Unde mai pui ca spre exemplu la Mediaș actualul primar a fost deputat Psd, doar a schimbat partidul. As asa asta ca daca nu am votat psd, dar am votat altceva, e absolut absurd. Nu uita ca si Boc a fost aliat cu Geoană prin 2009, iar Geoană in 2009 îl.propunea din partea Psd pe Iohannis premier. Cam asta e treaba cu procentele si cu alternativa, motiv ptr care lumea nici nu mai merge la vot
Raspunde

@ autor

Acum 3 ani

Stai linistit, nu plecam. #REZISTAM daca alta solutie nu gasim sau timpul nu ne ofera, mai bine dam foc la tara si apoi o construim la loc, decat sa o lasam pe mana hotilor si penalilor din psd.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus