Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Fetiță de șase luni, lăsată la mila doctorilor. A fost operată de echipa inimii

Fetiță de șase luni, lăsată la mila doctorilor. A fost operată de echipa inimii

O fetiță de șase luni a fost lăsată în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie, chiar de mama ei, în luna aprilie. După ce i-a fost evaluată starea de sănătate, medicii au decis să o adauge pe lista copiilor care au fost operați recent de malformații congenitale grave.

În urma ultimei ture de operații efectuate de echipa de medici de la Spitalul Polisano, o fetiță de șase luni a fost inclusă în ultimul moment pe listă. Asta pentru că micuța, internată de urgență la Spitalul de Pediatrie cu insuficiență cardiacă, fusese lăsată la mila doctorilor de mama ei de doar 18 ani.

„E vorba de o fetiță care nu a fost abandonată chiar cu acte în regulă. Adică, mama, care are 18 ani împliniți, e deja la al doilea copil. Femeia este dintr-un sat de pe Valea Hârtibaciului. În principiu, mama a spus că o să vină să o ia, dar asta încă nu s-a întâmplat. Fetița, când a ajuns la spital era într-o insuficiență cardiacă gravă, nici măcar nu a crescut în greutate și era foarte fragilă. La șase luni, avea numai patru kilograme când am preluat-o. Nici măcar nu era pe lista noastră de pacienți care trebuiau operați dar ne-au semnalat cei de la Pediatrie că cineva ar trebui să vină să o vadă măcar în consultație. A adus-o ambulanța cu tub de oxigen la noi, iar când au consultat-o medicii englezi au decis că trebuia făcută atunci operația pentru că nu se știa dacă ar mai fi rezistat până la următoarea lor vizită. Am pus-o de urgență pe listă, a fost operată și acum e bine. Din păcate mama ei nu a venit deloc să o vadă cât a fost internată la Polisano. Fetița a fost transferată la Luther și încă mai este acolo. Asociațiile de mămici s-au mobilizat și i-au dus scutece, lapte praf și tot ce a fost nevoie, spun reprezentanți ai Fundației Polisano.
Fetița este acum internată la Spitalul de Pediatrie pentru recuperare post-operatorie. Conform reprezentanților spitalului, familia este în peisaj, iar fetița este pe drumul cel bun.
„Nu este copil abandonat. Familia se interesează de ea. La noi a fost trimisă pentru recuperarea post-operatorie, nu pentru altceva. Ca și stare generală, este într-o stare bună, recuperarea s-a făcut bine după intervenția chirurgicală, se alimentează cu dificultate dar reușește să facă acest lucru, crește în greutate și evoluția o consider favorabilă până în acest moment”, spune Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Fundația spune că în acest moment, întrucât a depășit numărul copiilor prevăzuți pe lista din această tură de operații, mai este nevoie de fonduri pentru a acoperi gaura.
„Noi încă mai avem nevoie de fonduri întrucât fetița nu era pe listă. Noi aveam 10, maxim 15, copii care erau pe listă. Până la urmă am depășit lista și au fost 16 în total. Ne-am trezit cu depășire de buget și încă mai avem nevoie de fonduri acum, pentru a suplini tot ceea ce am consumat”
Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

M.C.

Acum 4 ani

"În urma ultimei ture de operații efectuate de echipa de medici de la Spitalul Polisano, o fetiță de șase ani a fost inclusă în ultimul moment pe listă. Asta pentru că micuța, internată de urgență la Spitalul de Pediatrie cu insuficiență cardiacă, fusese lăsată la mila doctorilor de mama ei de doar 18 ani." Din cele relatate se pare ca mamica avea 12 ani cand a avut fetita?
Raspunde

Alta opinie

Acum 4 ani

La șase luni, avea numai patru kilograme când am preluat-o.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus