Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

CNAIR dat în judecată pentru că ține Transfăgărășanul închis

CNAIR dat în judecată pentru că ține Transfăgărășanul închis

O serie de agenți economici din domeniul turismului au dat în judecată CNAIR pentru că nu deschide Transfăgărășanul mai repede.

Procesul a fost deschis la începutul acestei luni la Tribunalul Argeș. Operatorii spun că nu au cum să ajungă la unitățile de cazare din cauza închiderii drumului de către CNAIR. Concret, firmele cer in instanță în dosarul nr. 2613/109/2018 modificarea parțială a Regulamentului de funcționare al DN 78C, în special modificarea articolului care recomandă închiderea circulației între km 104 (Piscul negru) și km 130 (Bâlea Cascadă) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

”Sperăm ca toţi cei care iubesc Transfăgărăşanul să ia atitudine, astfel încât să obligăm o instituţie a statului (CNAIR) să înceteze batjocura la adresa cetăţenilor şi să lucreze în spiritul rezolvării obiective a tuturor problemelor”, spune Dumitru Grecu, reprezentant al firmei Valea cu Pești S.A..
În plus, proprietarii de cabane arată că vremea ar permite deshiderea drumului, însă nu există interes.
”Deşi nu mai există decât foarte puţină zăpadă, CNAIR a montat o barieră în zona Cabanei Capra, blocând astfel accesul sutelor de turişti care au venit în weekend pe Transfăgărăşan şi care doreau să ajungă măcar până la Cascada Capra pentru a se bucura de minunăţia acestor locuri.
Eventuala motivare a existenţei unor pericole în zona alpină nu este în niciun fel justificată în condiţiile în care în zona deschisă circulaţiei publice există infinit mai multe pericole evidente care pun în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier pe un drum naţional fără ca cei responsabili să ia măsurile necesare”, a mai declarat Dumitru Grecu, citat de ziarulargesul.ro.

Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus