Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Vedetele Sibiului aleargă la maraton. Ce au în comun Nicolle Stănese și părintele Necula?

Vedetele Sibiului aleargă la maraton. Ce au în comun Nicolle Stănese și părintele Necula?

Nicolle Stănese, Radu Nechifor, Răzvan Pop și preotul Constantin Necula sunt doar câteva dintre persoanele cunoscute și îndrăgite de sibieni care vor alerga pe 26 mai la Maratonul Internațional Sibiu, pentru a susține câteva dintre proiectele înscrise anul acesta. Ei spun că cel mai important impuls este dorința de a contribui în orice fel la eforturile pe care fiecare asociație în parte le depune pentru unele din cele mai importante cauze ale județului.  

Răzvan Pop este deja la cea de-a doua participare la Maratonul Sibiului. Viceprimarul spune că nu a putut să rămână indiferent la eforturile pe care Spitalul de Pediatrie le depune zi de zi, pentru a asigura cele mai bune condiții micuților.

„Provocarea am acceptat-o anul trecut, an în care am fugit prima dată pentru proiectele Spitalului de Pediatrie și al Fundației Polisano. Am avut plăcerea să descopăr echipa Spitalului de Pediatrie iar astăzi am plăcerea să lucrăm împreună pentru bunul mers al instituției. Deschiderea lor, modul în care privesc oamenii, eforturile pe care le depun zi de zi, nu au cum sa te lase indiferent. Lor li se alătură Fundația Polisano cu motorul Cătălina Costache, cea care fuge mai mult înainte decât la maratonul propriu-zis. Fuge după oameni, fuge după proiecte, fuge după idei. Dacă prin gestul meu mic pot ajuta, nu am cum să stau pe margine. Iată-mă astfel alergând încă într-un an pentru Spitalul de Pediatrie”
razvan pop (1)

Nicolle Stănese susține cu pasiune Asociația Baby Care și nu doar pentru că este ambasador al micilor luptători, ci și pentru că experiența de a vedea suflețelele de doar câteva grame încercând să supraviețuiască a fost una cu adevărat revelatoare.

„Alerg în primul rând pentru că sunt ambasador Baby Care și promovez peste tot asociația, încercând să aduc din toate părțile fonduri. Pe mine cel mai tare m-a impresionat primul moment când am fost în secția de neonatologie alături de Livia Ognean. E un sentiment de neputință fantastică și pe de altă parte îți dai seama câtă ambiție există în acele suflețele de doar câteva sute de grame. Noi avem impresia că avem probleme care, din punctul meu de vedere, sunt de fapt doar situații. Adevăratele probleme sunt acolo, la neonat. Eu când zic uneori că nu mai pot, îmi dau seama că nu am cum să nu mai pot când un copil se luptă să trăiască și o mamă are atât de multă putere să reziste, în timp ce își privește neputincioasă copilul cum se luptă să trăiască”
Nicolle (4)

Naistul Radu Nechifor, ambasador al Asociației Baby Care, a decis de asemenea să participe la maraton, pentru micuții născuți prematur. Deși fetița lui s-a născut la termen și este o micuță sănătoasă și fericită, faptul că sunt mulți alții care trag de fiecare speranță de viață, l-a convins pe artist să se înscrie.

„Îmi doresc să dau un exemplu și să îi conving și pe alții să participe. E cel de-al doilea an în care alerg pentru Asociația Baby Care, al cărei ambasador sunt. Vă invit și anul acesta alături de mine și BABY CARE SIBIU, să susținem împreună copiii născuți prematur. În 26 mai o să alerg pentru a le oferi Startul în viață”
radu nechifor

Preotul Constantin Necula este un alt participant foarte îndrăgit și urmărit de sibieni. Preotul va alerga anul acesta pentru „S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici”. Inițiatorii proiectului își propun să-i învețe pe copii să aibă grijă de ei, să conștientizeze legătura cu mediul înconjurător, cu comunitatea și felul în care această legătură îi ajută să crească, să se dezvolte, să capete sens.

„Cred că noi creăm viitor în fiecare clipă și acum semănăm ceea ce vom culege peste cinci, peste zece, peste 20 de ani. Alergăm în fiecare zi după tot felul de lucruri, mai la propriu, mai la figurat. Pe 26 mai aleg să alerg pentru sănătarea copiilor, pentru viitor, pentru ca să putem culege roadele muncii noastre de fiecare zi. Aleargă împreună cu mine sau haide și susține-mă”
parintele necula (6)

Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu va alerga anul acesta în deplasare. Mai exact, Alin va face patru kilometri pentru cauza aleasă, în Deltă.

„Eu o să alerg în deplasare. Nu o să fiu la Sibiu în perioada respectivă, dar o să alerg în Deltă. Am ales proiectul <<Prima noastră locomotivă>>. Toate proiectele sunt minunate și frumoase, cele care sunt destinate vieții în primul rând, dar am decis că e momentul să mă implic și în cele care doresc să aducă dezvoltare economică pentru zona de nord a județului, cum e și cel cu mocănița. M-a antrenat intens pentru maraton așa că nu o să am probleme să fac traseul”
alin chipaila

Pe lângă aceștia, nume de asemenea importante ale județului care vor alerga la Maratonul Internațional Sibiu sunt Radu Chicea, medic primar obstetrică ginecologie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu (Dăm Startul în Viaţă), alpinistul Teodor Tulpan (Dăm Startul în Viaţă), Ilie Mitea (Inimi sănătoase - Spitalul Copiilor Sibiu), dar și Adrian Matioc, actor al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu (Dăm Startul în Viață).

Nu este de neglijat nici faptul că printre cei aproape 4000 de participanți de anul acesta se numără și alergători din Făgăraș, București și Cluj. De asemenea, Excelența Sa Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei în România, va alerga la Maratonul Sibiului, susținând cauza S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vedete

Acum 6 ani

Vedete
Raspunde

Trrrrrr

Acum 6 ani

Sunt vedete ,dar au curaj sa alerge pe cand altii prefera TV sau tinerii care prefera clubururile in loc sa alerge la maraton sau sa doneze unei cauze .
Raspunde

motanul garfield

Acum 6 ani

As vrea sa-l vad pe dl. Razvan Pop alergand...
Raspunde

amuzant

Acum 6 ani

vicele inca incearca sa termine cursa de anu trecut ? :))
Raspunde

brrrrrrr

Acum 6 ani

Haaaa, hhaaaah.............auzi personaje indragite de sibieni, de unde ai scos asta? ...............ce gluma proasta................articol de kaka.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus