Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Urmează un nou weekend prelungit

Urmează un nou weekend prelungit

Ziua de luni, 28 mai, a doua zi de Rusalii este nelucrătoare, potrivit Codului muncii. Astfel, angajaţii vor putea uni şi ziua de luni celor două zile libere de weekend.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”.

Munca în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală se compensează cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu se acordă zile libere, salariații trebuie să primească un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază, explică avocatnet.ro.

În afară de zilele libere din luna mai, în acest an vor mai fi șase zile de sărbătoare legală nelucrătoare și doar cinci vor pica în cursul săptămânii:

1 iunie (Ziua Copilului) - vineri;

15 august (Adormirea Maicii Domnului) - miercuri;

30 noiembrie (Sfântul Andrei) - vineri;

1 decembrie (Ziua Națională a României) - sâmbătă;

25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) - marți și miercuri.

Comentarii

1 comentarii

raspandache

Acum 3 ani

Aveți probleme de raționament și/sau exprimare. ”În afară de zilele libere din luna mai, în acest an vor mai fi șase zile de sărbătoare legală nelucrătoare și doar cinci vor pica în cursul săptămânii”. Nu vă sună ceva stricat în fraza aia? Ia să vă vedem. Eu v-am dat pontul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus