Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Iohannis: Cei 15 km de autostrada daţi în folosință în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin

Iohannis: Cei 15 km de autostrada daţi în folosință în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la uzina Automobile Dacia de la Piteşti, că este nevoie de un plan coerent pentru infrastructură şi punerea acestuia în aplicare, 15 km daţi în folosinţă într-un an şi jumătate fiind ridicol de puţin.

"Vă invit pe dvs să vă îndreptaţi atenţia către sectorul românesc de IT care se poate afla în avangarda inovării, însă pentru a putea fructifica în mod eficient metodele tehnologice, înainte de toate trebuie să oferim echilibru, să construim autostrăzile de care avem nevoie în mai puţini ani, nu în decenii, cum se prefigurează de ritmul de melc de până acum. În programele guvernamentale infrastructura a fost doar la nivel declarativ şi nu vorbesc doar de ultimii guvernanţi. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperităţii, iar lipsa e autostrăzi este reclamată deopotrivă de economişti şi cetăţeni. Românii recurg la proteste pentru a atrage atenţia acestor probleme acute. În afară de hărţi colorate şi planuri frumoase lumea se uită şi la rezultate, iar cei 15 km de autostrada daţi în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Aflat în vizită la uzina Automobile Dacia S.A., preşedintele a mai spus că industria auto reprezintă peste un sfert din exportul României, dar pentru o bună funcţionare e nevoie de strategii pe termen lung.

"Îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcţiile executive care să gândească dincolo de interesul de partid şi în interesul României şi aici cred că pot să lau administraţia locală din Piteşti şi Argeş care dovedesc cu succes cum se pot aborda aceste lucruri. În ecuaţia competitivităţii România trebuie să facă trecerea la argumentul costul forţei de muncă la argumentul capitalului uman. România are un potenţial deosibit în privinţa resursei umane", a mai spus Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

sibianul realist

Acum 4 ani

Si ce-ati realizat dvs. la Sibiu in 14 ani de mandat la primarie e ridicol de putin... La ce scor ati inregistrat la legerile locale trebuia sa realizati mult mai mult...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nu zau?

Acum 4 ani

Numai un ne-sibian putea sa posteze asa aberatiii....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus