Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Tradițiile și cultura gastronomică de pe Țara Secașelor ajung în Muzeul ASTRA

Tradițiile și cultura gastronomică de pe Țara Secașelor ajung în Muzeul ASTRA

Tradiții și cultură gastronomică de pe Țara Secașelor este primul eveniment din acest an organizat de Muzeul ASTRA, în cadrul programului Târgul de ţară. Acesta este desfășurat sub egida Anului European al Patrimoniului, al cărui scop este promovarea și susținerea produselor și a culturii gastronomice tradiționale din satul românesc și va avea loc pe 27 mai, între orele 10 și 16, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

În cadrul acțiunii din acest sfârșit de săptămână, comuna Păuca se va afla în centrul atenției noastre pentru a reliefa tradiția culinară prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei.

,,La Muzeul ASTRA vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din Păuca, toți hotărâți să își arate cât mai bine priceperea în a face lucruri frumoase, plăcute sau gustoase. Ansamblul de dansuri populare „Doina Secaşelor” al Căminului Cultural Păuca va prezenta dansuri populare cu specific Țării Secașelor, acompaniați de fluierași și instrumentiști. La Târgul de țară vor mai fi prezenți doi meșteri, fierar și dulgher, care vor prezenta uneltele cu care lucrează și metodele străvechi pe care le folosesc.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
Producătorii din cadrul Târgului de țară a Muzeului ASTRA, alături de cei din Țara Secașelor, vor veni cu următoarele preparate: hencleș, plăcinte, dulcețuri, siropuri, brânzeturi, pâine, miere și alte produse apicole.

muzeul astra (2) muzeul astra (3) muzeul astra (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus