Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Aeroportul din Sibiu rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Aeroportul din Sibiu rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Administrația Aeroportului Internațional Sibiu vrea să lichideze Centrul de Informare Turistică și să transforme spațiul unde acesta își desfășura activitatea în unul comercial pe care să-l dea în chirie. Centrul de Informare Turistică a fost deschis pe vremea când primar al orașului era Klaus Iohannis.

Primăria Sibiu a deschis un centru de informare a turiștilor în incinta Aeroportului Internațional din localitate încă în anul 2007. Juridic, autoritățile locale au început să-l gestioneze din anul 2013, cele două instituții încheind un contract de comodat pentru o perioadă de 2 ani. În 2015, valabilitatea acestuia a expirat, iar de atunci Primăria nu și-a manifestat intenția de a asigura continuarea activității Centrului.

Au trecut 3 ani de atunci, iar recent administrația aeroportului a anunțat autoritățile locale că nu mai are rost să-l mențină fără activitate și a cerut schimbarea destinației spațiului. Scopul - pentru a-l da în chirie și a câștiga un ban în plus. „În vederea creșterii veniturilor aeroportului inclusiv din activitățile nonaeronautice vă rugăm (…) să aprobați schimbarea destinației spațiului Centru de Informare Turistică în spațiu comercial destinat închirierii, acest spațiu urmând a fi închiriat conform legislației în vigoare, cu respectarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu”, se menționează în scrisoarea adresată de Direcția comercială a aeroportului către Consiliul Județean Sibiu la sfârșitul lunii martie.

Ca răspuns, în raportul de specialitate al Serviciului Patrimoniu și Investiții din cadrul Consiliului Județean, de pe 15 mai, se menționează că schimbarea destinației spațiului se poate realiza prin operațiunea de actualizare a datelor tehnice, fiind necesară întocmirea unei documentații cadastrale în acest sens. Președintele Consiliului, Daniela Câmpean, va propune astfel, în ședința de joi, 31 mai, aprobarea unei hotărâri care să dea curs solicitării administrației Aeroportului Internațional Sibiu.

Spațiul în care și-a desfășurat activitatea Centrul de Informare Turistică Sibiu din incinta Aeroportului Internațional are suprafața de 39,3 metri pătrați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Mirela Avascauteanu

Acum 5 ani

Aeroportul din Sibiu este administrat cam ca mall-ul Dumbrava! Prea mult pentru acest satuc. Sibiul e la nivel de ciorba de burta, mici si blugi second din Obor.
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Asta este, tu insa poti sa te duci in zone mai dezvoltate! Bafta si drum bun!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Orasul e administrat de ciobani,ce ai vrea sa faca si ei.Asta e nivelul.
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Orice oras turistic din lumea asta are centre de informare turistica in gara sau aeroport. Eu nu concep sa aterizez undeva si sa nu-mi incep vizita cu acel centru de informare. Chiar daca am toata excursia planificata, chiar daca am internetul la indemana, intru si in centrul de informare turistica pentru o harta si pentru pliante. Si ca mine fac foarte multi turisti, care se asteapta sa gaseasca acelasi lucru si la Sibiu. Asta daca ne pretindem un oras turistic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus