Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

FOTO VIDEO Pista de biciclete de pe strada Zăvoi va fi în “s“, parțial. Pentru a ocoli stâlpii

FOTO VIDEO Pista de biciclete de pe strada Zăvoi va fi în “s“, parțial. Pentru a ocoli stâlpii

Lucrările de modernizare a străzii Zăvoi din Sibiu au ridicat semne de întrebare în rândul unora dintre locuitori care au descoperit că, prin dreptul caselor lor, pista de biciclete este construită cu stâlpii de curent în mijloc.

Situația pistei de biciclete care are patru stâlpi de electricitate pe traseu a apărut pe tronsonul cuprins între strada Gheorghe Asachi și intersecția cu strada Stăvilarului. Strada Zăvoi este în șantier, în cadrul proiectului de modernizare a străzilor de pământ din oraș, iar proiectul inițial prevedea amenajarea pistelor de biciclete pe marginea carosabilului. Proiectul a fost, însă, modificat la solicitarea conducerii Primăriei Sibiu, astfel încât traseul pistelor de biciclete a fost mutat alături de trotuar. Soluția a permis amenajarea trotuarului și a pistei pentru biciclete fără ca acestea să se “incomodeze reciproc“ pe cea mai mare parte din traseu, dar pe tronsonul mai sus amintit “n-a mai fost suficient loc“.

pista biciclete zavoi 1

În aceste condiții, decizia luată a fost de a construi pista de biciclete cu un traseu sinuos, astfel încât să ocolească cei câțiva stâlpi care se nimeresc pe traseul celor care vor vrea să pedaleze dinspre centrul orașului. Deocamdată, amenajarea pistei astfel încât aceasta să ocolească stâlpii nu a fost executată, lucrările urmând a fi realizate în perioada imediat următoare. “Eu știu ce să spun? Dacă vine unul mai tânăr, un copil, căci știți cum sunt copiii, și are viteză și se bagă ață în stâlp? Acum, nici nu putem spune că nu e bine că se face strada, dar – totuși – soluția asta nu îmi pare cea mai potrivită“, declară una dintre locuitoarele străzii Zăvoi, prin fața casei căreia pista de biciclete va ocoli stâlpii aflați în proprietatea Electrica.

Strada Zăvoi este reabilitată în cadrul unui contract cu o valoare de 11,1 milioane de lei, atribuit în aprilie anul trecut asocierii de firme Terra Building - Consal. În cadrul aceluiași contract, mai intră și modernizarea străzilor Aviației, Cooperatorilor, Scurtă și Iazu Morii. Pe strada Zăvoi, în afară de reabilitarea drumului și a trotuarelor, proiectul prevede amenajarea pistei de biciclete, a locurilor de parcare, a unor spații verzi, dar și reabilitarea rețelelor de apă și canal și coborârea rețelelor în rețeaua de cablaj metropolitan.

pista de biciclete zavoi 3 Pe restul străzii Zăvoi, stâlpii au rămas pe traseul trotuarului

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

ma minunez zilnic

Acum 2 ani

dupa ce se receptioneaza strada, si vine un dezvoltator care vrea sa intre la el in curte, dar are stalpul in fata caii de acces, ce face? muta stalpul si modifica si pista de biciclete? o idiotenie ieftina, marca unui tembel din primaria sibiu.
Raspunde

soso

Acum 2 ani

daca tot s-a modernizat strada cu "coborârea rețelelor" de ce mai trebuie stalpi?
Raspunde

...

Acum 2 ani

stalpii vechi vor fi probabil scosi si inlocuiti cu stalpi mai mici pentru iluminat.
Raspunde

Melania

Acum 2 ani

Renovarea strazilor Gheorghe Asachi si Zavoi din Turnisor este inca o dovada ca Primaria nu are imaginatie in a face cum trebuie o strada daca tot o face de la zero. Foarte mult asfalt in detrimentul zonelor verzi. Un fel de zona industriala cu parcare intr-un cartier care ar fi putut sa arate frumos fara sa fie costuri extra. Pana la urma e si impartita vina: sibianul isi doreste loc de parcare in fata casei, nu in curte. Si poate chiar e mai bine cu asfalt pentru ca alfel sibianul ar fi parcat pe iarba... Hmm... las ca merge si asa.. Gurile de canal vor fi tot "la-ndemana" rotilor autoturismelor?
Raspunde

Republica Teleormaneana Romania

Acum 2 ani

Incompetenta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus