Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Neagu: Politicile bugetar-fiscale ale Guvernului PSD- ALDE îndepărtează România de zona Euro

Neagu: Politicile bugetar-fiscale ale Guvernului PSD- ALDE îndepărtează România de zona Euro

Raportul de convergență pentru 2018 publicat de curând de Comisia Europeană, plasează România în afara aderării la Zona Euro, întrucât nu mai îndeplinește criteriul ratelor dobânzilor pe termen lung și nici pe cel referitor la stabilitatea prețurilor, susține deputatul PNL, Nicolae Neagu, într-un comunicat de presă. ”Rata inflației nu poate fi mai mare cu mai mult de 1,5 puncte procentuale față de rata medie a celor 3 state membre care înregistrează cele mai bune rezultate, așadar valoarea de referință este de 1,9% , însă la noi această creștere a inflației s-a accentuat ajungând în luna martie la 4% și va ajunge la 4,2% în anul 2018, potrivit Raportului Comisiei Europene. Dobânzile pe termen lung urmând tendințele presiunilor inflaționiste depășesc cu 0,9 puncte procentuale valoarea de referință pentru convergența de 3,2%, conform raportului citat. Cu toate că deficitul bugetar a fost de 2,7% din PIB, la limită sub pragul de 3% stabilit de Tratatul de funcționare al Uniunii Europene (TFEU), creșterea accentuată de la 0,8% în 2015, precum și neîndeplinirea obiectivului pe termen mediu (MTO) nu recomandă favorabil România din punctul convergenței cu Zona Euro”, a susținut deputatul într-o declarație politică rostită de la tribuna Camerei Deputaților.

Comisia Europeană (CE) a estimat deja faptul că deficitul bugetar consolidat va crește până la 3,4% în anul 2018 și până la 3,8% în anul 2019 crescând și deficitele structurale, ca urmare a politicilor fiscale, salariale și de pensii. ”Concluzia după ce  Comisia Europeană, prin comisarul Corina Crețu – PSD, critică guvernul pentru lipsa absorbției fondurilor europene, ar trebui să ne îngrijoreze mai mult deoarece oficial, prin raportul de convergență Comisia Europeană ne anunță faptul că ne îndepărtăm de zona Euro! Și mai exact când anume? În anul Centenarului Marii Uniri Naționale și în anul pregătirii Președenției Consiliului Uniuniii Europene, România deținând președinția anul viitor începând cu data de 1 ianuarie 2019. Cât de evident trebuie să fie pentru PSD- ALDE că aleg să guverneze depărtându-se de EUROPA și depărtând România de EUROPA?”, se întreabă Neagu.

Deputatul concluzionează că o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă - PSD- ALDE este obligatorie pentru  PNL.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 6 ani

pentru metalcar falimentat/distrus ati luat ciubucul in euro _chf sau ron
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

Da, e drept că ne îndepărtăm de Europa. De Metalcar ne-am îndepărtat demult.
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Ce tupeu are Neagu asta el face pe Lupul moralist dupa ce a falimentat Metalcarul
Raspunde

lol

Acum 6 ani

Nu-i bai! Ne apropiem de Botswana si de moneda ei!
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Care este moneda in Botswana daca tot ai amintit de ea ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus