Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Premieră: Primăria realizează prima expropriere pentru lărgirea unui drum

Premieră: Primăria realizează prima expropriere pentru lărgirea unui drum

Consilierii locali ai Sibiului au adoptat o hotărâre pentru exproprierea unei suprafețe de aproape 1.600 de mp, teren de care Primăria are nevoie pentru lărgirea unei artere din Zona industrială vest.

Este prima expropriere pe care administrația locală o inițiază pentru a lărgi o arteră din Sibiu în ultimii mai bine de 15 ani. De altfel, acum 15 ani au fost și proiectate străzile Zonei industriale vest, unde Primăria Sibiu aproximează acum că va fi nevoie de aproximativ 3,3 milioane de lei pentru modernizarea și lărgirea străzii Barcelona, una dintre cele mai intens circulate din zonă.

Iar pentru lărgirea acestei străzi în zona intersecției cu strada Salzburg, astfel încât strada Barcelona să aibă două sensuri de circulație și trotuare, mai este nevoie de o fâșie de 1.571 de mp. Primăria a solicitat, iar Consiliul local a aprobat cu unanimitate de voturi, ca această suprafață de teren să fie expropriată de la societatea SC SIFEE SRL, care are în zonă un teren de aproape 10.000 de mp. Prețul la care urmează a fi achiziționat terenul urmează a fi negociat. ”Direcția Patrimoniu și Cadastru propune aprobarea negocierii prețului de cumpărare a imobilului menționat luându-se în considerare dispozițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu completările și modificările ulterioare, care prevede că, la stabilirea valorii unui imobil supus exproprierii pentru cauza de utilitate publică, se ține cont de expertizele întocmite și actualizate de camerele notarilor publici”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre adoptat săptămâna trecută de consilierii locali ai Sibiului. Potrivit Studiului de piață privind valorile minime consemnate pe piața imobiliară din județul Sibiu, în anul 2017 valabil pentru anul 2018, întocmit la comanda notarilor sibieni, un metru pătrat de teren în zona străzii Barcelona se vinde cu 203,86 lei (aproximativ 70.000 de euro pentru toată suprafața de 1.571 de mp).

propunere dezmembrare barcelona

Contractul de proiectare și obținere a avizelor necesare modernizării și lărgirii străzii Barcelona a fost atribuit de Primăria Sibiu firme sibiene Neo Plan la jumătatea lunii aprilie a acestui an. Potrivit documentației depusă în cadrul licitației, reprezentanții administrației locale arată că intenționează modernizarea străzii pe o lungime de aproximativ 800 de metri, cuprinsă între intersecția cu strada Lyon și cea cu strada Salzburg.

Lucrare de patru luni

În proiectul de buget pe anul în curs, Primăria Sibiu a prevăzut alocarea a 3,3 milioane de lei pentru această lucrare de modernizare a străzii, trotuarelor (cu o lățime de 1,5 metri, pe o singură parte) și bordurilor și de refacere a străzilor adiacente pe o lungime de zece metri.

În plus, reprezentanții Primăriei Sibiu solicită înlocuirea rigolei carosabile deschisă de pe partea stângă de mers dinspre str. Salzburg către str. Europa Unită cu o canalizare pluvială acoperită, care să poate deservi partea carosabilă. La fel, la intersecția cu strada Salzburg, Primăria solicită înlocuirea rigolei acoperită cu dale cu un podeț carosabil. Totodată, mai este solicitată reconfigurarea acceselor la societățile comerciale, dar și amplasarea unor stâlpi ornamentali de delimitare între trotuar și partea carosabilă, “astfel încât să nu se poată efectua parcarea autoturismelor pe trotuar”. În fine, în cadrul proiectului de modernizare a străzii Barcelona, administrația locală solicită și proiectarea unui sistem de iluminat public pe această porțiune. Execuția propriu-zisă a lucrării este gândită să dureze cel mult patru luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

:)

Acum 5 ani

Poza pe str. Munchen ca sa vorbiti de str. Barcelona? :)
Raspunde

...

Acum 5 ani

La mai multe! Cum ati putut sa va imaginati ca puteti dezvolta orice zona, daramite una industriala cu niste alei in loc de drumuri? Si in zonele de locuinte ati facut la fel si asta va duce inevitabil la aglomeratie si cu putin ghinion la pierderi de vieti omenesti daca nu vor putea ajunge la timp pompierii sau ambulantele... Ar trebui ca o parte din bani sa fie platiti din buzunarele celor care au planificat zona
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

As fi zis ca prin institutiile statului e plin de ganditori cu minti inguste, fara viziune.... Dar aici e vorba de altceva - terenul a fost mai valoros pentru a fi inchiriat "corporatistilor" decat a fi folosit pentru strazi ;)
Raspunde

Oli

Acum 5 ani

Sa vedem când va fi gata mallul de la gara pe cine mai expropriază primăria Sibiu centrul va deveni super aglomerat
Raspunde

GEO

Acum 5 ani

La concesionarea parcelelor pentru constructia de fabrici, primaria motiva, ca a cerut pret scazut pe mp concesionat, ca aceste firme vor participa la plata cheltuielilor cu utilitatile in zona. Aceste utilitati au fost facute de firmele patronate de gradnaru ilie calorie. firmele nu au dat nici-un cent.toti banii au fost dati din bugetul local catre sc energie termica si catre dpc. apoi banii au fost virati subantrepenorilor ( firme gestionate de gradinaru si co) ASA A AJUNS CA DPC.UL sa fie subantrepenor pe realizare de strazi la energie termica.... Dupa ce au terminat smenul au dus in faliment mai intai energie termica sa, unde erau cele mai multe magarii, iar apoi dpc-ul. LUCRATURA SASEASCA.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Pe strada Frunzei din Sibiu cine a masurat strada? Tanti Hastrid sau femeia de serviciu? ca nu iasa nicicum la socoteala latimea normala a drumului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus