Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Șelimbărul ia fața Sibiului. Se fac primele două parcări supraetajate din județ

Șelimbărul ia fața Sibiului. Se fac primele două parcări supraetajate din județ

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat în cadrul ultimelor ședințe de la sfârșitul lunii aprilie documentațiile de urbanism pentru ridicarea a două parcări supraetajate în localitate. Parcările vor fi construite pe strada Doamna Stanca și vor deservi două noi proiecte imobiliare.

Cele două parcări vor avea parter și patru etaje, și ar urma să fie construite în Șelimbăr, pe strada Doamna Stanca. Constructorii au obligația asfaltării drumurilor și pavarea trotuarelor reglementate prin PUD și crearea unor spații verzi cu gazon, pomi fructiferi și mobilier urban pe o suprafață minimă de 20% din totalul fiecărui teren. Regimul de înălțime al celor două proiecte este de maxim 30 de metri. ”Ne bucurăm că există asemenea intenții de investiție în localitatea noastră. Faptul că acești constructori și-au propus ridicarea unor parcări supraetajate este un semnal bun, care ne arată că în Șelimbăr începe să se construiască modern, cu atenție la detalii și în folosul viitorilor proprietari”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

La Sibiu se face parcare P+3

Administrația Sibiu a anunțat demararea documentației necesare în vederea construirii primei parcări multietajate din municipiu la începutul lunii aprilie. Parcarea ar urma să fie amenajată pe o suprafață de aproximativ 2.000 de mp din cei 9.000 disponibili în zona de blocuri delimitată de bulevardul Mihai Viteazul și, respectiv, străzile Nicolae Iorga, Oștirii și Rahovei. Blocurile dinspre bulevard și Nicolae Iorga au opt etaje peste parter, iar cele dinspre strada Oștirii – patru etaje, fiind mansardate după Revoluție. Accesul principal la viitoarea parcare supraetajată este gândit a fi cel din strada Nicolae Iorga.

Primăria Sibiu a solicitat firmelor interesate de realizarea primului studiu de fezabilitate pentru o parcare multietajată să vină cu propuneri pentru stabilirea tipului construcției, a impactului în zonă, a costurilor generate și a încadrării cât mai potrivite în ambientul existent. “Parcarea va avea un regim de înălțime de maxim P+3, urmărindu-se crearea unui număr de aproximativ 300 de locuri de parcare pentru riveranii cartierului. În cadrul aceluiași proiect se va realiza și reconfigurarea drumurilor de acces, precum și a aleilor pietonale, a zonelor verzi, creându-se spații de recreere dotate cu mobilier urban. Se va realiza un sistem de iluminat eco-eficient pentru întreg spațiul amenajat. În perimetrul investiției se va realiza un sistem de tubulatură subterană pentru coborârea și găzduirea cablurilor aeriene“, este tema de proiectare propusă de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Sursa foto: Gazeta Brașovului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Sibiul se ia la tranta cu New York si Sydney,nicidecum cu Selimbarul!!! Atentie planeta Marte,voi urmati la rand!!!
Raspunde

manea

Acum 5 ani

Punem pariu ca Astrid nici nu va vedea aceste parcari vreodata ? Asa mult o intereseaza de cetateni. Sibienii au votat !!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 5 ani

Auzi băi la ei! Plantează pomi fructiferi. Să puneți de aia ce trec prin "țava de cupru". :)))))))). Atunci să puneți și gard. Nea Dragulin ne dați și nouă (prune) mingea?
Raspunde

Oli

Acum 5 ani

În aceea zona , nu exista trotuare, spatiiii verziiii , o îngrămădeală totala , constructiiii gen ghetou , mult și prost fara bun gust singurul trotuar existent nu se curata de zapada/gheata iarna deloc , iar ei fac parcări supraetajate.
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Plus ca acel drum de pe Doamna Stanca nu suporta acum un trafic la orele de varf pe un drum lat de 6 m cu dublu sens si face legatura intre doua artere principale (Mihai Viteazu si DN1). Nu inteleg de cu nu au prevazut in proiect un drum cu doua benzi pe sens. In zona nu o sa mai ramana parcele libere. Se vor constru blocuri fara un bun simt privind imbunatatirea calitatii vietii, al confortului si totodata de a respira un aer curat si atunci implicit o aglomerare mai mare de autoturisme. Daca mai punem si parcarea supraterana v-a fi dezastru. Ce sa faci? Oameni fara minte si multa incompetenta.
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Gogoasa aste e la fel ca si cea ca se asfalteaza potiunea de drum Brana-Rampa Stefan cel Mare(de vreo 3 ani)....
Raspunde

Slavu Dorin

Acum 5 ani

Mihai, inainte sa faci comemntarii " ïnteligente " in opinia ta, afla ca "va fi dezastru" asa se scrie corect, iar bunul simt... nu are numeral ! Asa ca mai bine fugi repede si inscrie-te iar in clasa a II -a la orele de gramatica .
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Felicitari, dom´profesor. O lege nescrisa de pe net zice: cel care gaseste greseli, indiferent ca sunt ortografice ori gramaticale, poate sa le pastreze. Succes in continuare.
Raspunde

Florinel Atodiresei

Acum 5 ani

Si Pitestiul e Dubai fata de satul Sibiu!
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Du-ti mai la tini la Muolduova si lasa pi altii in paci...ci ni freci menta....cauta Dubai-ul la Iasi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus