Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

VIDEO: Accident evitat in extremis la ieșirea din Șelimbăr

VIDEO: Accident evitat in extremis la ieșirea din Șelimbăr

Șoferul unui SUV înmatriculat în Sibiu a fost extrem de aproape de producerea unui accident, la ieșirea din Șelimbăr înspre Mohu.

Conducătorul unui autoturism din categoria SUV a ieșit din Șelimbăr pe DN1 deși dinspre Sibiu circulau mai multe mașini pe prima bandă de mers. Mai mult, șoferul respectivului autoturism s-a încadrat pe drumul național exact pe banda pe care se apropiau mașinile cu o viteză de aproximativ 90 de km/h, după cum precizează unul dintre șoferii martori. Acesta a publicat imaginile înregistrate de camera sa de bord.

Din imaginile publicate pe TraficTube.ro de utilizatorul Kata, se vede cum șoferul SUV-ului practic blochează banda 1, pe care se apropia un alt autoturism. Șoferul acestuia din urmă este nevoit să frâneze și să vireze brusc pe banda a doua pentru a evita impactul. Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Poliției sibiene spun că șoferul SUV se face în mod evident vinovat de neacordare de prioritate. Mai mult, șoferul SUV nu ar fi avut voie nici măcar să se încadreze pe banda a doua a sensului de mers. Dacă manevra șoferului SUV ar fi fost observată de polițiști, aceștia ar fi putut aplica o amendă de 580 sau 725 de lei (patru sau cinci puncte de amendă). În plus, conform prevederilor Codului Rutier (art. 100, pct. 3, litera c), șoferul SUV-ului ar fi rămas fără carnet pentru o perioadă de 30 de zile. Legislația românească nu permite, însă, aplicarea de sanțiuni pentru contravențiile surprinse de camerele de bord, de exemplu.

Art. 135. – Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: a) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum naţional venind de pe un drum judeţean, comunal sau local; Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier)

Art. 6 In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles: 1. acordare a prioritatii - obligatia oricarui participant la trafic de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca; 2. 26. prioritate de trecere - dreptul unui participant la trafic de a trece inaintea celorlalti participanti la trafic cu care se intersecteaza, in conformitate cu prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice; OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (Codul Rutier)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gigi

Acum 4 ani

De pe drumul ala nu ai cum să ieși altfel ca merg TOȚI bizonii cu 120 km/h, când e limita de 70. Acolo trebuie un giratoriu, e cate un accident în fiecare lună! Si politia nu face nimic, deși ar putea sa dea sute de amenzi pe zi.
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

Mai baiatule ... Ce destept esti ... Acorzi prioritate, mama ei de prioritate, nu te bagi ca nebunu, te-ai uitat la videoclip??? L-a evitat in ultimul moment schimband banda. Mor oameni in fiecare zi, si unii destepti ca tine scriu comment-uri ... Doamne fereste sa ai parte de vreo nenorocire, ca n-o sa-ti mai arda de comentarii destepte, o sa suferi toata viata, cap sec ... mai trist e ca vad 14 like-uri la comment-ul tau, asta m-a si determinat sa scriu ,,, Voi aveti minte??? Cand iesi de pe un drum secundar, astepti sa se elibereze drumul principal, ca nu circula masini non-stop ... E atat de simplu
Raspunde

McD

Acum 4 ani

..de ce oare nu a ramas pe banda a doua conducatorul autoturismului care a intrat in intersectie, asa era mai putin periculoasa manevra iar cel care venea pe banda 1 putea sa-si continue drumul nestingherit...
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Dar si celalalt , a vrut sa il certe neaparat . Oare a si franat brusc in fata SUV ului ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus