Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Aproape 200 de absențe în prima zi la Evaluarea Națională. Unde au fost cele mai multe

Aproape 200 de absențe în prima zi la Evaluarea Națională. Unde au fost cele mai multe

Prima zi a Evaluării Naționale a decurs fără incidente în județul Sibiu. Singura problemă a fost că la examene nu s-au prezentat aproape 200 de elevi înscriși.

Precizăm că în total, pentru Evaluarea Națională s-au înscris 2.834 de absolvenți ai clasei a VIII-a. Luni, 11 iunie, aceștia au fost așteptați să susțină examenele la proba de Limba și literatura română. În sălile de examinare s-au prezentat 2.644 de elevi, ceea ce reprezintă o cotă de 93,3%. Au ales să absenteze 190 de tineri.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în prima zi a Evaluării Naționale nu a fost înregistrat niciun elev eleminat și nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.

Unde au absentat cei mai mulți elevi

Datele ISJ arată că cei mai mulți elevi care au absentat de la examene sunt absolvenții școlilor gimnaziale din Cristian și Poplaca: 14, respectiv 12 tineri. Câte nouă elevi care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională sunt de la școlile gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Orlat, din Nou și nr. 11 din Sibiu. Au mai absentat opt elevi ai școlii din Noistat, șapte elevi ai școlii „Aurel Decei” din Gura Râului și ai celei din Blajel, șase din Tîrnava și din Roșia (Waldorf „Hans Spalinger”) și câte cinci elevi ai școlilor din Casolt, Laslea, nr. 25 din Sibiu, nr. 5 din Mediaș și ai celei din Vurpăr.

Pe 13 și 14 iunie urmează celelalte probe scrise: la Matematică și Limba și literatura maternă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus